Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Cengiz Tokmak’tan 23 Nisan Mesajı

Ak Parti 25. dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cengiz Tokmak’tan 23 Nisan Mesajı
22 Nisan 2017 22:00

Ak Parti 25. dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle  bir mesaj yayınladı.

Tokmak mesajında şunları söyledi:

Değerli hemşehrilerim, değerli kardeşlerim, en değerli varlıklarımız sevgili çocuklar;

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü ve 23 nisan 1920 de TBMM nin kuruluşu adına adanmış Dünyada ilk ve tek olan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum.

Değerli hemşehrilerim, değerli kardeşlerim, en değerli varlıklarımız sevgili çocuklar;
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümünü bu yıl çok daha farklı duygular içinde kutluyoruz.

15 Temmuz Fetö darbe girişiminde 97 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bombalanması bir yandan içimizi kanatırken, bu menfur girişim sonrası milli birlik ve beraberlikte yaşanan kenetlenme ve milletimizin kararlı duruşu TBMM’nin kuruluş ruhunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bu bakımdan gurur doluyuz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümününde Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Milletimizle birlikte geleceğe daha bir umutla bakmaktadır. 16 nisanda yapılan referandumunun 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesine denk gelmesi de ayrı bir anlam ifade etmektedir. “ Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir” şiarı Milletimiz tarafından onaylanan Anayasa değişikliği ile tam olarak anlamına kavuşmuştur.

Diğer yandan; Suriye topraklarında yaşanan vahşet ve bu vahşette yüzlerce masum çocuğun katledilmesi ise dünyamızı alt üst etmektedir. Bir yanda çocuklara bayram armağan eden bir Türkiye Cumhuriyeti, diğer yanda vahşetleriyle çocuklara dünyayı karartan bir Suriye. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümününde Suriye ve dünyanın değişik yerlerinde O küçücük bedenleri toprakla buluşan çocuklar içimizi yakıyor, kavuruyor.

23 Nisan 1920 istiklal mücadelesini zafere taşıyan ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolda en önemli tarihimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen 22 haziran 1919 Amasya Tamimi, milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adımdır ve 23 nisan 1920 de TBMM’nin kuruluşuna uzanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi yedi düvele karşı duran Milli Kurtuluş savaşımızın sevk ve idaresinin de tek adresidir.

Sevgili çocuklar;
Tüm dünyada Sizler adına kabul edilmiş başka bir bayram bulunmamaktadır. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Bunun anlamı çok büyüktür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününün bir bayram olarak Sizlere armağan edilmesinini nedenlerinin başında, bu büyük günü en iyi şekilde öğrenip kavramanız ve böylece bugünün çocuklarının Devletine, milletine, vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine ,kültürüne, gelenek ve göreneklerine bağlı bir neslin yetişmesi gelmektedir. Çünkü Sizler, yarınlarımızın geleceği ve barış dolu bir dünyanın umutlarısınız.
Bu anlamı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. Yıldönümünde başta TBMM’nin kurucusu ve ilk Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çalışma ve silah arkadaşları ile kurucu meclisin tüm milletvekillerini rahmet ve minnetle anıyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum….22.04.2017

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.