6 Temmuz 2026, 19:33:17
Dolar 46,8224
Euro 53,4764
Altın 6.254,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
25°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 25°C

Büyükşehir’in Araç Filosuna 350 Milyon TL’lik Güç Takviyesi

Büyükşehir’in Araç Filosuna 350 Milyon TL’lik Güç Takviyesi
6 Temmuz 2026 18:39

Manisa Büyükşehir Belediyesi, özellikle afet ve yangınlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla öz kaynaklarıyla yaklaşık 350 milyon TL değerinde 37 yeni aracı hizmet filosuna kazandırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, özellikle afet ve yangınlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla öz kaynaklarıyla yaklaşık 350 milyon TL değerinde 37 yeni aracı hizmet filosuna kazandırdı. İtfaiye araçları, arazözler, iş makineleri ve lowbed kamyonlardan oluşan yeni araçlar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım törenine Genel Sekreter Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve ilgili müdürler katıldı.

“Kredi Kullanmadan, Öz Kaynaklarımızla Yatırım Yaptık”

Tanıtım töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, özellikle son dönemde artan orman yangınları ve afet riskleri karşısında belediyenin müdahale kapasitesini güçlendirecek önemli bir yatırımı hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Dutlulu, “Yıllardır iş makineleri ve itfaiye araçlarına yapılmayan yatırımı gerçekleştiriyoruz. Kredi kullanmadan, tamamen öz kaynaklarımızla yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla belediyemize 37 yeni araç kazandırdık. Bugün itibarıyla yeni itfaiye araçları, arazözler, lowbed kamyonlar ve iş makineleri Manisa’mızın hizmetine giriyor. Özellikle afet ve yangınlarda daha hızlı ve daha etkin müdahale edebilmek için araç filomuzu güçlendiriyoruz. Bu araçların tamamı Manisa halkına hizmet edecek. Manisa’mız için çalışmaya, üretmeye ve kentimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Manisa’ya verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kentin Dört Bir Yanında Görev Yapacak

Yeni araçların merkez ve ilçelerde ihtiyaç duyulan noktalarda görev yapacağını belirten Başkan Dutlulu, güçlenen araç filosuyla birlikte altyapı çalışmalarından yol yapımına, afet ve yangınlara müdahaleden acil durum hizmetlerine kadar birçok alanda daha hızlı ve etkin hizmet sunacaklarını ifade etti.

Toplam 37 araçtan oluşan yeni filo; 8 itfaiye aracı, 8 arazöz, 3 lowbed kamyon ve 18 iş makinesinden oluşuyor. Yaklaşık 350 milyon TL’lik yatırımın tamamı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.