1 Mayıs 2026, 12:22:00
Dolar 45,1795
Euro 53,0558
Altın 6.673,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
14°C
Parçalı Bulutlu
Per 14°C
Cum 11°C
Cts 12°C
Paz 11°C

Büyükşehir Toplu Taşıma Filosuna 19 Yeni Otobüs Ekledi

Büyükşehir, toplu taşıma kalitesini artırmak için filosuna 19 yeni otobüs ekledi. Daha konforlu ve hızlı ulaşım şimdi mümkün.

Büyükşehir Toplu Taşıma Filosuna 19 Yeni Otobüs Ekledi
13 Mart 2026 20:01

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tamamen kendi kaynaklarıyla temin ettiği 12 metrelik 19 yeni kırmızı otobüsü toplu taşıma sistemine dahil ederek hizmet kalitesini artırdı. Bu yatırım, kentte konforlu ve güvenli ulaşımın sağlanması amacıyla gerçekleştirildi.

Yeni Otobüslerin Tanıtımı ve Hizmete Girişi

Toplu taşıma araçları filosunu güçlendirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 19 adet yeni otobüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde düzenlenen bir törenle tanıttı. Törende, Başkan Vekili Büşra Özdemir, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu. Başkan Vekili Özdemir, yeni otobüslerin güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacağını belirterek otobüslerin Antalya halkına hayırlı olmasını diledi.

Yatırımlar ve Belediye Bütçesi Hakkında Değerlendirmeler

Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilir ve etkili ulaşım imkanları oluşturmak için yatırımların devam ettiğini ifade eden Başkan Vekili Özdemir, yıl boyunca toplu taşıma araç alımının süreceğini bildirdi. Hibrit olan 9 araç ve dizel olan 10 araçtan oluşan yeni filosun, yoğun hatlardaki yolcu kapasitesini artırması ve sefer düzenlerini iyileştirmesi hedefleniyor. Ayrıca, mali disiplin ve belediye bütçesinin etkin yönetimi sayesinde bu yatırımların mümkün olduğu vurgulandı.

Başkan Vekili Özdemir, örnek olması amacıyla yeni otobüslerin direksiyonuna geçerek kullanım alanlarını yerinde inceledi ve şoförlere başarı dileklerini iletti.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.