22 Nisan 2026, 15:11:14
Dolar 44,9246
Euro 52,7813
Altın 6.872,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 16°C
Cts 14°C

Buca’da ‘Atatürk’ü Anmak ve Derinlemesine Anlamak’ Söyleşisi

Buca’da düzenlenen ‘Atatürk’ü Anmak ve Derinlemesine Anlamak’ söyleşisiyle Atatürk’ün yaşamı ve fikirleri konuşuluyor.

Buca’da ‘Atatürk’ü Anmak ve Derinlemesine Anlamak’ Söyleşisi
22 Nisan 2026 13:09

Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde düzenlenen panel ile ulusal egemenlik bilincini güçlendirmeyi amaçladı. Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, etkinlikte yaptığı konuşmada halk egemenliğinin önemine vurgu yaparak, kötülüğe karşı kalem, kitap ve fikirlerle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Panel Detayları ve İş Birlikleri

23 Nisan 1920 Atatürk’ü Anmak ve Anlamak konulu panel, Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Eğitim Kültür Dayanışma Derneği, Buca Selanik ve Balkan Muhacirleri Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği, Bucalılar Derneği, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türkleri Derneği, İzmir Çağdaş Balkan Kadınları Derneği ve Buca Muhtarlar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen panel, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Başkan Duman ve Panel Konuşmacılarının Görüşleri

Panelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Görkem Duman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem askeri lider hem de barış yanlısı bir devlet adamı olduğunu vurguladı. Duman ayrıca, kısa süre içinde 15 bin eserlik Cumhuriyet Kütüphanesi’nin açılışının yapılacağı müjdesini verdi. Panel moderatörlüğünü üstlenen Diş Hekimi Oğuz Erbatu eşliğinde, Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, kütüphanelerin toplumdaki önemine dikkat çekti. Bölgedeki Cezaevi’nin kapanmasının ardından açılan kütüphane projesinin değerine işaret eden Puğ, Cumhuriyet’in kazandığı haklar ve özellikle kadın hakları konusunda da bilincin artırılması gerektiğini ifade etti. Atatürk’ün mirasının korunmasının, çağdaş toplum olmanın temel koşullarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.