3 Nisan 2026, 11:29:49
Dolar 44,5916
Euro 51,5715
Altın 6.706,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman: Kararlılıkla İlerleyeceğiz

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, kentsel dönüşüm ve projelerle kararlılıkla ilerleyeceklerini açıkladı.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman: Kararlılıkla İlerleyeceğiz
3 Nisan 2026 10:14

Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, görevde geçirdiği ikinci yılın değerlendirmesini yaparak, zorlu ekonomik koşullara rağmen belediyenin planlı çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Başkan Duman, bu süre zarfında halkla verilen sözlerin yerine getirilmesinin öncelikli sorumlulukları olduğunu belirtti.

Asfalt Seferberliği ve Altyapı Çalışmaları

Başkan Duman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, ilçede kapsamlı bir asfalt seferberliği başlatıldığını açıkladı. Bu kapsamda, mevcut ekiplerin yama ve asfalt serim işlemleriyle Nisan ayı sonuna kadar asfalt ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’inin karşılanması hedefleniyor. Ayrıca, belediyenin kendi asfalt plentiyle ilgili deneme çalışmalarının birkaç gün içinde başlayacağını belirten Duman, bu sayede hizmetlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini planladıklarını aktardı.

Kentsel Dönüşüm ve Meclis Görev Dağılımları

Kentsel dönüşüm sürecine de değinen Başkan Duman, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde onay aşamasında olan imar planlarının, ilçenin uzun vadeli geleceği için önemli olduğunu söyledi. Dönüşüm çalışmalarını halkın mağduriyetini önleyerek hızlandırdıklarını ifade eden Duman, bu çabanın ilçeye olumlu bir miras bırakacağını belirtti. Toplantıda ayrıca, önümüzdeki iki yılda görev yapacak meclis başkan vekilleri, divan ve encümen üyelerinin gizli oylama ile seçildiği bildirildi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.