Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

BU KEZ YALNIZCA DİNLEDİ!

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Sinop belediye başkan adayları aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

BU KEZ YALNIZCA DİNLEDİ!
11 Ocak 2024 17:36

Sinop’ta bulunan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanını görüşme için davet eden Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz davete katılanları şaşırttı. Gürbüz; “Bu kez ben susacağım, sizlerin konuşmasını isteyeceğim. Çünkü sizler kentin tüm sorunları ile boğuşurken kendi sıkıntılarınızı, beklentilerinizi dillendirmeyen bir sektörsünüz. Yerel basının değerini biliyor ve bu nedenle sizlerle dertleşerek sorunlarınıza ortaklaşa çözümler üretmek istiyorum. Bunun için de tüm sorunlarınızı sizlerden yani kaynağından dinlemeyi hedefledim” dedi.

Görüşmeye Sinop Pusulası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şefik Çakıcı, Haber 57 ve Flaş Haber Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Osman Aksu yerine Esra Aksu, Vitrin Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serhat Özşahin, Ajans Sinop imtiyaz sahibi Deniz Özen ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel katıldı.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede, imtiyaz sahipleri ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı iletişimden, mali konulara kadar birçok sorunu masaya yatırdı. Görüşme sonrası açıklama yapan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel “İlk kez yerel basının sorunlarını kaynağından dinlemek üzere bir toplantı çağrısı aldık. Güzel ve örnek alınması gereken bir görüşme idi. Gerek yasalardan kaynaklı gerekse iletişim kanallarının nasıl açık tutulması ile ilgili yaşanılan zorluklar iki saat boyunca tek tek Sayın Metin Gürbüz’e aktarıldı. Çözüm yollarının neler olabileceği tartışıldı. İlk kez birinin “sizin haliniz, derdiniz, sorunlarınız nedir” diyerek toplantı istemesi bile çok özel bir davranış.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.