Bergamadan Üretime Güçlü Adım: Ahlat Ağaçlarının Aşılama ve Binlerce Fidan Dağıtımı
Bergamadan üretime güçlü adım: Ahlat ağaçlarının aşılama çalışmaları ve binlerce fidan dağıtımıyla tarımda yenilik zamanı.
Bergama Belediyesi, kırsal alandaki üretimi artırmak ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tiyelti Mahallesi’nde bulunan 130 yabani ahlat ağacı, farklı armut çeşitleriyle aşılanarak verimli hale getirildi. Ayrıca, belediye tarafından gerçekleştirilen meyve fidanı dağıtımı ile binlerce fidan vatandaşlara ulaştırıldı.
Kırsal Üretimde Aşılama Çalışmaları
Tiyelti Mahallesi’nde yürütülen aşılama faaliyetleriyle, atıl durumdaki ahlat ağaçları değerlendirildi ve ekonomik potansiyeli olan armut türleriyle aşılanarak üretime kazandırıldı. Bu uygulamanın, bölgenin tarımsal verimliliğine önemli katkılar sağlaması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Çalışmalar sırasında belediye teknik ekibi tam destek verirken, mahalle muhtarı Salih Kobak da aktif rol aldı.
Fidan Dağıtımı ve Üretim Destekleri
Belediye tarafından organize edilen fidan dağıtım kampanyası kapsamında, Bergama genelinde binlerce meyve fidanı vatandaşlara ulaştırıldı. Dağıtılan fidanlar, üreticiler tarafından toprakla buluşturularak bölgedeki tarımsal üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, yaptığı açıklamada bölgedeki toprakların verimliliğini artırmaya ve kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
Çelik, "Tiyelti Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz aşılamalarla atıl durumda bulunan ahlat ağaçlarını ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca, binlerce fidanı vatandaşlarımızla buluşturarak üretimin yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Bu iş birliği modeliyle Bergama’nın tarımsal potansiyelini artırmaya devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.
Bergama Belediyesi, doğal kaynakların etkin şekilde kullanılması, üreticilerin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmanın güçlendirilmesi doğrultusunda benzer projelerin devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: BYZHA