Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

“Benim Kütüphanem” Projesi İlk Öğrenciyle Buluştu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Benim Kütüphanem” projesi ilk öğrencisiyle buluştu.

“Benim Kütüphanem” Projesi İlk Öğrenciyle Buluştu
13 Ocak 2021 13:28

Ayancık Kaymakamlığının katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kütüphanesiz Ev Kalmasın” sloganıyla başlatılan Benim Kütüphanem projesi ilçemiz Zaviye Köyünde 5 yaşındaki Nisa ER ile buluştu.

Proje kapsamında öğrencinin evine önceden kurulan kütüphanenin açılışı ve kitaplarının teslimine Ayancık Kaymakamı İsmail PENDİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL, Şube Müdürü Arif ÇOPUR, Özel Büro Yöneticisi Ertunç ALTUN ve Zaviye Köyü Muhtarı Cevat ER katıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından öğrenciye hediyeleri ve Türk Bayrağı verildi.

PROJE ÖĞRENCİLERİ GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL proje hakkında yaptığı açıklamada “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Benim Kütüphanem’ projesini bugün itibariyle hayata geçirdik. Çocukların beyin gelişimlerini sağladığı 0-6 yaş döneminde kitapla tanışmaları, okuma, boyama gibi etkinlikleri sevdirmek eğitimlerine ciddi katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 4-5 yaş okul öncesi çocukların ilköğretime geçişte eğitim-öğretimlerine katkı sağlamak, kitaplarla buluşmaları ve okuma alışkanlıklarını arttırmak amacıyla kütüphanesiz ev kalmasın diye bu projeyi başlattık.” dedi.

Ayancık Benim Kütüphanem Projesi

70 KÖYDEKİ ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ

Projenin köylerdeki okul öncesi öğrencilerden başladığını belirten ERGÜL, “Projemize ilk etapta Ayancık’ın köylerinden başladık. 70 köyümüzde belirlediğimiz öğrencilerimizi bu proje ile buluşturacağız. Anaokuluna gitme konusunda köydeki öğrencilerimiz dezavantajlı olması nedeniyle önceliğimizi köylere verdik.” dedi.

PROJEYE DESTEK BEKLENİYOR

Yaklaşık 100 TL bir maliyet ile bir öğrencinin kitaplık ile buluşmasının sağlandığını vurgulayan ERGÜL, “Projemiz sürekli devam edecek olup öğrencilerimizi kitapla buluşturmaya devam edeceğiz. Sadece bu seneyle kısıtlı kalmayıp önümüzdeki her sene okul öncesi eğitim çağına gelmiş öğrencimize ulaşacağız. Bir kitaplığın maliyeti yaklaşık yüz lira olup vatandaşlarımızın da projeye desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Hediye tesliminde konuşan Ayancık Kaymakamı İsmail PENDİK “Projeyle birlikte okul öncesi çocuklarımızın kitapla tanışması ve bu pandemi sürecinde daha güzel bir eğitim öğretim geçirmesi amaçlanıyor. Tabi bizim asıl amacımız Nisa gibi tüm çocuklarımızın şanlı bayrağımızın altında ülkemizin bölünmez bütünlüğü doğrultusunda milli ve manevi değerleriyle mücevher şekilde yetişmelidir.” dedi. Kaymakam PENDİK konuşmasının ardından Türk Bayrağını öperek öğrenciye teslim etti. Haber-Foto Kaan AKYOL

Ayancık Benim Kütüphanem Projesi

Ayancık Benim Kütüphanem Projesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.