8 Temmuz 2026, 11:54:55
Dolar 46,8576
Euro 53,5857
Altın 6.208,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Açık
Sinop
25°C
Açık
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Belediye İşçisi, Görevi Sırasında Bulduğu Yaralı Leyleğin İmdadına Yetişti

Belediye İşçisi, Görevi Sırasında Bulduğu Yaralı Leyleğin İmdadına Yetişti
8 Temmuz 2026 11:00

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ufuk Güçlü, sabah saatlerinde görevini yaptığı esnada fark ettiği yaralı leyleğin imdadına yetişti.

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ufuk Güçlü, sabah saatlerinde görevini yaptığı esnada fark ettiği yaralı leyleğin imdadına yetişti.

Çevre temizliği yaptığı esnada ayağından yaralı bir leylek bulan belediye temizlik işçisi, duyarlı davranışı sayesinde kuşu hayata bağladı.

Kafaca Mahallesi’nde gerçekleşen olayda sabahın erken saatlerinde rutin temizlik ve çöp toplama mesaisini gerçekleştiren belediye temizlik personeli çöp konteynerinin hemen yanında uçamayan ve yarasından dolayı çırpınan bir leylek fark etti.

Yakından incelediğinde leyleğin ayağından yaralanmış olduğunu ve hareket etmekte güçlük çektiğini gören temizlik işçisi yaralı kuşu güvenli bir alana götürerek durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi.

Olayın sonrasında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sorumlu olan Gökhan Oduncuoğlu yaralı leyleği tedavisi yapılmak üzere Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti.

Yaralı leyleğin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum…

Olay anını anlatan temizlik personeli Ufuk Güçlü, “Sabah temizlik yaparken çöp konteynerinin yanında yaralı bir leylek olduğunu fark ettim. Can havliyle çırpınıyordu ama uçamıyordu. Ona zarar vermeden güvenli bir alana aldım ve sorumlumuza haber verdim. Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim edilen leyleğin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Bizim görevimiz sadece sokakları temizlemek değil, bu dünyayı paylaştığımız canlara da sahip çıkmaktır” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.