Dolar 32,4477
Euro 34,7127
Altın 2.472,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Az Bulutlu
Sinop
25°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Bekteşağa Panayırı Ertelendi

Bekteşağa Panayırı Ertelendi
8 Mayıs 2017 12:42

Cumartesi günü başlayan Bektaşağa Panayırı, hava muhalefeti nedeniyle haftaya 13-14 Mayıs’a ertelendi.

Sinop’un önemli bir kültürel mirası haline gelen ve her yıl düzenlenen Bektaşağa Panayırı 6 Mayıs Cumartesi günü başladı, ancak ikinci gün hava muhelefetine takıldı. Sinop’ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının son haftasında düzenlenen Bektaşağa Panayırı, bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyordu. Panayırda yerini almaya başlayan bir çok esnaf Cumartesi günü tezgahlarını açtı. Sırık kebapları için yakılan ateşlerde kebaplar pişirilmeye başlandı. Bazı esnaflarda, panayırın en yoğun geçmesini bekledikleri ikinci gününü bekledi. İlk gün panayıra gelen vatandaşlarda, hem alışveriş, hem de alanda piknik yaptı. Bir çok vatandaşta panayıra gelmek için Pazar gününü bekledi. Her yıl yapılan Karakucak güreşlerinin ise, bu yıl maddi sıkıntılar nedeniyle yapılamayacağı açıklandı.

PANAYIR 13-14 MAYIS TARİHİNE ERTELENDİ

Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve devam etmesi beklenen yağış nedeniyle, muhtarlık tarafından panayırın iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yılda 6 -7 mayıs tarihleri arasında planlanan Bektasağa hıdrellez şenlikleri hava muhalefeti nedeniyle 13-14 mayıs tarihine ertelenmiştir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.