Dolar 32,5400
Euro 34,8621
Altın 2.424,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Bebeklerde Ağız ve Diş Bakımı

En çok merak edilen ve sorulan sorulardan bir tanesi olan bebeklerde ağız bakımı nasıl olmalıdır sorusuna cevap olmak istedik.

Bebeklerde Ağız ve Diş Bakımı
20 Şubat 2016 18:48

En çok merak edilen ve sorulan sorulardan bir tanesi olan bebeklerde ağız bakımı nasıl olmalıdır sorusuna cevap olmak istedik.

Anneler tarafından merak edilen bu konu için uzmanlar, bebeklerde ağız bakımının önemli olduğunu ve sağlıklı bir ağızda bakterilerin yer bulamayacağı ve dolayısıyla hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gerektiğine parmak basmaktalar.

Önemli noktalardan bir tanesi bebeğinizin biberonla uyuyakalmaması olacaktır. Gece uyurken biberonla verilen süt ve ağızda biberonla uyumak biberon çürüklerine sebep olabileceği gibi bir çok mikroorganizma için elverişili bir ortam hazırlar ve hastalıklara davetiye çıkarır. Diş problemlerinin önüne geçmek için bebeğiniz iki yaşına gelene dek günde iki kez ağzını, dişlerini ve damağını steril ve ıslak bir gazlı bez ile nazikçe silip temizleyebilirsiniz. Sekizinci ve dokuzuncu aydan itibaren parmaklara geçirilen silikon fırça yardımı ile bebeğinizin dişlerini kolayca temizlemeniz mümkün olacaktır. İki yaşından sonra ise sizin kontrolünüzde dişlerini nazikçe fırçalayabilir. Yalnız burda dikkat edilmesi gereken fazla florürün dişlere zarar verebileceği noktasıdır. Bu yüzden bir nohut büyüklüğünü geçmeyecek şekilde diş macunu kullanılması dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır.

Ağızda ve dişlerde hijyen sağlanmaması bir çok hastalığa sebep vereceği için uzmanlar tarafından özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu olduğuna açıklık getirir. Ağızda biriken mikroorganizmalar çeşitli doku ve organlara zarar verebilecek seviyelere ulaşabilir.

Bebeğinizin ağzını ve diş etlerini her öğünden sonra steril ıslak bir bez yardımı ile silmeniz yeterli olacaktır. Uzmanlar tarafından özellikle biberon ile uyutmama ve gece uyurken aşırı süt verilmemesi konusu dikkat çekmektedir. Karamelize şeker diş minesine ve köklerine zarar verebilir. Bebeğinize aşırı şekerli ve elma şekeri gibi karamelize şekerler vermekten kaçınmanız dişlerini korumaya yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.