Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

BDP'liler Sinop'a Mahkum

BDP’liler 7 saattir öğretmenevinde bekliyor

BDP'liler Sinop'a Mahkum
Aslan Özdemir
18 Şubat 2013 21:39

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktığı Karadeniz turu kapsamında Sinop’a gelen BDP milletvekilleri, tepki nedeniyle 7 saattir öğretmenevinde bekliyor. Polis, öğretmenevi çevresinde bekleyen kalabalığı, tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıtmaya çalışıyor.

Hayrettin Kaya

BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile Halkların Demokrasi Kongresi (HDK) üyeleri, saat 12.00 sıralarında Sinop’a geldi. Daha önce Tersane Caddesi Buzhane mevkisinde bir çay bahçesinde karşılanması planlanan BDP’liler, buradaki çay bahçesi sahibinin tepki göstererek iş yerini kapatması ve Türk bayrağı asması nedeniyle program öğretmenevine alındı. BDP’lilerin geçeceği sokaklara da Türk bayrakları asıldı. Öğretmenevine gelen BDP heyeti, basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklaması sırasında öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop’a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK’yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Kabalık arasında bulunan bazı şehit yakınları da öğretmenevine girmek istedi. Bir grup genç, polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi. Bazı gençler öğretmenevini ve BDP'lilerin araçlarını taşladı. Öğretmenevi ve BDP’li vekillerin araçlarının camları kırıldı. Bu sırada ilçelerden takviye polis ekipleri olay yerine getirilirken, özel harekat timleri ve jandarmadan da takviye ekipler geldi. Sinop’a, Çorum’dan da takviye ekip sevk edildi.

Tepki nedeniyle BDP’li vekiller 7 saattir öğretmenevinde bekliyor. Öğretmenevi çevresinde toplanan kalabalığı, polis biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalışıyor. BDP’li milletvekillerini öğretmenevinden çıkarmak için hazırlık yapan güvenlik güçleri, vatandaşları uzaklaştırmak izin zaman zaman biber gazı ve tazyikli su kullanıyor.

Kaynak : İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.