21 Temmuz 2026, 19:23:34
Dolar 47,1997
Euro 53,9374
Altın 6.157,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Açık
Sinop
28°C
Açık
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 26°C

Bayrampaşa Belediyesi’nden şehit Özcan İlhan’a anlamlı vefa

Bayrampaşa Belediyesi’nden şehit Özcan İlhan’a anlamlı vefa
21 Temmuz 2026 16:00

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi, vatan uğruna canını feda eden Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın aziz hatırasını yaşatmak için Orta Mahalle’de bulunan Çarşı Caddesi’nin ismini “Şehit Özcan İlhan Caddesi” olarak değiştirdi.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi, vatan uğruna canını feda eden Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın aziz hatırasını yaşatmak için Orta Mahalle’de bulunan Çarşı Caddesi’nin ismini “Şehit Özcan İlhan Caddesi” olarak değiştirdi. Caddenin yeni isim tabelasını asan Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, “Aziz şehidimizin hatırasını ilçemizde yaşatıyoruz.” dedi.
Bayrampaşa Belediyesi anlamlı bir vefa gerçekleştirdi. Orta Mahalle’de bulunan Çarşı Caddesi’nin ismi, Bayrampaşalı şehit Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın ismini yaşatmak amacıyla “Şehit Özcan İlhan Caddesi” olarak değiştirildi.
Cadde isim değişikliği nedeniyle düzenlenen törende Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, yeni isim tabelasını yerine taktı. Duygu dolu anların yaşandığı programda şehidin ailesi, yakınları, ilçe protokolü ve vatandaşlar bir araya geldi.
“ŞEHİDİMİZİN HATIRASINI BAYRAMPAŞA’DA YAŞATIYORUZ”
Akın, yaptığı konuşmada gerçekleştirilen isim değişikliğinin sadece bir tabela değişikliği olmadığını belirterek, bunun bir vefa ve hatırlama anlamı taşıdığını ifade etti.
Akın, “Bugün burada sadece bir caddeye yeni bir isim vermiyoruz. Aziz şehidimizin hatırasını Bayrampaşa’da yaşatıyoruz. Bizim şehitlerimize büyük bir vefa borcumuz var. Onlara olan vefamızı, isimlerini yaşatarak ve gelecek nesillere aktararak gösteriyoruz. Bu vesileyle Özcan İlhan kardeşimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum.” dedi.
ŞIRNAK’TA ŞEHİT OLMUŞTU
Bayrampaşalı Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin güvenliği için görev yaptığı sırada 2023 yılında Şırnak’ta şehit olmuştu. Özcan İlhan’ın ismi, Bayrampaşa Belediyesi tarafından alınan kararla Çarşı Caddesi’ne verilerek ölümsüzleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.