1 Temmuz 2026, 19:41:35
Dolar 46,6708
Euro 53,1952
Altın 6.050,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 29°C
Açık
Sinop
29°C
Açık
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 28°C

Başkan Vekili Özdemir 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı

Başkan Vekili Özdemir 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı
1 Temmuz 2026 18:19

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarını kutladı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarını kutladı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda, Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. Başkan Vekili Büşra Özdemir, Elektronik Gemi Denetim Sistemi’nin bulunduğu alanda, Antalya körfezindeki gemilerin denetlenme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Vekili Özdemir, denizde sefer halinde olan denizcilere telsiz anonsuyla seslenerek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarını kutladı. Denizciler, Başkan Vekili Büşra Özdemir’e kutlama mesajı için teşekkür etti. 
ÇALIŞMALAR ÖRNEK OLUYOR
Daha sonra Deniz ve Kıyı Yönetimi Müdürlüğü çalışanlarıyla bir toplantı yapan Başkan Vekili Özdemir, denizlerin korunması ve denizciliğin gelişme adına kurulan bu birimin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. “Deniz sorumluluk alanlarımızda kapasitemizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz” diyen Büşra Özdemir, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi, deniz suyu analizleri, hayalet ağlarla mücadele, istilacı türlerle mücadele, dere atık kapanları, gemi atık alım istasyonları, Mavi Bayrak çalışmaları, Boğaçayı’nın temizliği gibi birçok çalışmayı başarıyla yürütüyorsunuz. Çalışmalarımız hem ülkemizden hem de dünyanın farklı ülkelerinden de takdir görüyor. İki hafta önce Kırgızistan’dan gelen bir heyet ülkelerinde ilk Mavi Bayrak ödülünü alabilmek için Antalya’da belediyemizin çalışmalarını yerinde incelemeye geldi” dedi. 
DENİZLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLİYORUZ
Yakın zamanda Antalya için çok önemli bir projenin başlatıldığını aktaran Özdemir, “Yapay Resif Projemizin 1. etabını hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde deniz araçları filomuza da bazı ilaveler yapmayı planlıyoruz. Kısacası biz en değerli hazinelerimizden olan denizimizin kıymetini biliyoruz. Bu bilinçle denizcilik sektöründeki paydaşlarımızla işbirliği ile çalışarak Antalya’mızda denizi seven, koruyan denizci bir toplum oluşturma çabamızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.