Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Başarıya Giden Yol: Ayancık Dershanesi

Kayıtlar devam etmektedir. Erken kayıt ve taksit imkanlarından faydalanmak için dershanemize bekliyoruz.

Başarıya Giden Yol: Ayancık Dershanesi
16 Mart 2013 10:06

Sınav Öncesi Bilinmesi Gerekenler

24 MART 2013 Pazar günü birçok öğrencinin geleceğini belirleyecek YGS yapılacaktır. Bu sınav öğrenciler kadar velileri de ilgilendirmekte ve bazı sorumluluklar yüklemektedir.

Öğrenciler bu günlerden başlayarak bedenini ve psikolojisini bu sınava hazırlamalıdır. Sınavdan bir hafta öncesinden başlayarak beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Zinde bir zihin için iyi uyku zorunludur. Bunun yanında öğrenci başaracağına inanmalıdır. Sınava en az bir süre kala öğrenci, zihnini sınav kaygısı ve düşüncesiyle meşgul etmemelidir. Sınav ölüm-kalım savaşı olarak adlandırılmamalıdır.

Unutmayın; gireceğiniz sınav kişiliğinizin ya da zekanızın değil, ders başarınızın değerlendirileceği bir sınavdır. Gireceğiniz sınavda başarılı olacağınızı hayal edin. Sizi kaygılandıracak ya da motivasyonunuzu olumsuz etkileyecek konuşmalardan ya da ortamlardan uzak durun. Sınav öncesi son günlerde çalışmalardaki yoğunluk yavaş yavaş azaltılmalı ve bilinmeyen konularda ilgili çalışma yapılmamalıdır. Son günlerde deneme sınavı yapın ve süreyi kullanmayı öğrenin.

Sınav öncesi akşam yemeğinde yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçının. Geç saatlere kadar oturup uykusuz kalmayın. Sınav günü paniğe kapılmamak için tüm işlerinizi planlamalısınız. Sınavın yapılacağı binayı, sınav salonunu hatta sıranızı bir gün önceden gidip görmeniz yararınıza olacaktır. Bu, sizin sınava daha kolay adapte olmanızı sağlayacaktır. Sınav sabahı besleyici değeri yüksek ceviz,süt,meyve suyu gibi gıdalar tüketmelisiniz. Sadece faydalı olur düşüncesiyle o güne kadar yemediğiniz gıdaları tüketmeyin. Kahvaltıda sizi tok tutacak besinler tüketmekle birlikte ağır düşürecek kadar fazla yemeyin. Kesinlikle uyku düzeninizi bozacak şekilde erken kalkmayın. Sınav için gerekli olan belgeleri (sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı) akşamdan hazırlayın. Sınava giderken rahat kıyafetler giymeye özen gösterin. İçeriğini bilmediğiniz ya da doktor tavsiyesi dışında ilaç yada sakinleştirici kullanmayın.

Başarıya Giden Yol: Ayancık DershanesiSınav yerine en geç saat 09.00’da ulaşmaya çalışın. Sınav salonuna alındığınızda gözetmenin açıklamalarını dikkatlice dinleyin. Soru kitapçığının ve optik formun size ait olup olmadığını kontrol edin. Sınavda en iyi bildiğiniz alandan başlayın. Deneme sınavlarında nasıl bir yol izliyorsanız gerçek sınavda da aynı yöntemi uygulayın. Bölümler arası geçişte zihninizi ve bedeninizi dinlendirin. Zihninizin sınavdan koptuğunu hissediyorsanız dinlenme egzersizleri yapabilirsiniz. Soru kökündeki “hiçbiri, yalnızca, değildir, ulaşılamaz” gibi ifadelere dikkat edin. Altı çizili ve koyu renkli kelimelere dikkat edin. Tüm şıkları mutlaka okuyun ve sonra karar verin. Sınavda zorlanılan sorularla inatlaşarak zaman kaybetmeyin. Önce kolay sonra zor olan soruları çözün. Sınavda yasak olduğu için cep telefonu, hesap makinesi, cetvel, boş kağıt vb. gibi eşyaları yanınızda bulundurmayınız.

Sınava katılan tüm öğrencilere başarılar dilerim.

Ayancık Final Dershanesi
Rehber Öğretmeni
Pınar DEMİROK

     Başarıya Giden Yol: Ayancık Dershanesi     

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.