Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Barkod etiketleri için en yeni adres Egen.com.tr

Barkod, siyah çubuklar ile aralarında beyaz boşluklardan oluşan bir koddur. Bu kodlara kısaca barkod etiket adı verilir.

Barkod etiketleri için en yeni adres Egen.com.tr
3 Mayıs 2023 17:08

Barkod, siyah çubuklar ile aralarında beyaz boşluklardan oluşan bir koddur. Bu kodlara kısaca barkod etiket adı verilir. Barkodlar, küçük bir alan kaplayan kodlardır, ama büyük miktarda veri depolarlar. Bu yüzden barkodlar özel yazıcılar kullanarak etiketlere yazdırılırlar. Barkod etiketleri optik makineler olan barkod okuyucular ile okunur.

Barkod etiketlerinin kullanım alanı oldukça geniştir. Barkodlar tüm etiketlere farklı boyutlarda ve biçimlerde basılabilmektedir. Barkodlar ürün etiketlerinin üzerine, zarflara, tebrik kartlarına, kısacası her ürünün üzerine yazdırılabilmektedir. Barkod etiketlerinin standart bir kalite ölçüsü vardır. Her barkod, barkod tarayıcılar tarafından okunabilmesi için minumum çözünürlüğe sahip olmalıdır. Bunu sağlayabilmek için bu etiketler özel yazıcılar kullanılarak yazdırılırlar.

Barkod Etiketleri Nerede Yazdırılır?

Her kurumsal firma günümüzde barkod etiketleri yazan yazıcılara sahiptir. Ticari firmalar genellikle kendi etiketlerini kendileri yazdırmaktadır. Kurumsal firmaların, işyükü fazla olan işletmelerin bu yazıcılardan edinmeleri günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir. Ancak daha küçük işletmeler için barkod etiket basan firmalar da vardır. Bu firmalara başvurarak da barkod etiketleri yazdırılabilir.

Barkod Etiketi Nasıl Seçilir?

Barkod etiket i seçilirken etiketin kullanım amacı çok önemlidir. Etiketin iç veya dış mekanda mı kullanılacağı, hangi sıcaklıklarda kullanılacağı gibi özellikler, barkod etiketi seçmek için göz önüne alınması gereken temel faktörlerdir. Her barkodun dayanıklılık özellikleri kullanım amacına göre ayarlanmaktadır. Barkodların etiketlerinin uygun bir şekilde yazdırılması için tüm bu özelliklerin dikkate alınması gerekir. Örneğin bazı etiketlerin uzun süre dayanıklı olması gerekirken bazı etiketlerin kısa bir süre için dayanıklı olması yeterli olmaktadır. Barkodların etiketleri yazdırılırken iki farklı yazıcı kullanılır. Bunlar termal transfer ile doğrudan termal yazıcılardır. Doğrudan termal şeritli, termal transfer ise şeritsizdir. Termal transfer ile yazdırılan etiketler daha uzun süre dayanıklılığını korumaktadır.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde, Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR, İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

Tel: +90 212 659 1515

Mail: info(@)egen.com.tr

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.