Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Bakan ELVAN; Ajanslar Bölgesel Kalkınmanın Motoru Olacak

Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, Sinop Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni için geldiği bir günlük Sinop ziyareti kapsamında, Sinoplu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve işadamları ile buluştu.

Bakan ELVAN; Ajanslar Bölgesel Kalkınmanın Motoru Olacak
21 Ekim 2016 09:58

Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, Sinop Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni için geldiği bir günlük Sinop ziyareti kapsamında, Sinoplu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve işadamları ile buluştu.

Kalkınma Bakanı ELVAN’ın Sinop ziyaretine Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Bakanlık’ta görevli çok sayıda Genel Müdür, Daire Başkanı ve uzman eşlik etti. İlk olarak Sinop Valiliği’ni ziyaret eden Bakan ELVAN, burada Vali Hasan İPEK’in yanısıra diğer kamu kurumu temsilcilerinden Sinop’a ilişkin bilgileraldı.TR82 Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nınsağladığı katkılarıiçeren bilgileri ise Ajansın Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇaktardı.

Ajanslar Hibe Yerine, Yönlendirici Kurumlar Olacak

Kalkınma Bakanı ELVAN, Valilik ziyareti sonrasında Sinop Üniversitesi’nin 2016 Akademik Yılı Açılış törenlerine katıldı. Törenin ardından Sinoplu Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve İşadamları ile bir araya gelen Bakan ELVAN, Bölgesel kalkınma farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Kalkınma Ajanslarının yeniden yapılandırılacağına ilişkin ilk sinyalleri verdi. Bakan ELVAN, Ajanların bundan sonra hibe dağıtan kurumlar olmaktan çıkarılarak bölgesel kalkınmayı yönlendiren “motor” görevini üstlenen kurumlar olacağını söyledi.

Buluşma kapsamında katılımcıların bölgesel kalkınmaya ilişkin çeşitli sorularını yanıtlayan Bakan ELVAN, şöyle devam etti:

“Bir ilin kalkınması ve gelişmesi için o ilde yaşayanların aynı hedefe odaklanması gerekir. Aksi halde ayrı ayrı hedefler ile kalkınma sağlanamaz. Sinop’un kalkınması için çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiye kadar KUZKA üzerinden Sinop’ta çeşitli yatırımlar gerçekleştirildi. Mezbahane ve Sakarya Caddesi gibi büyük projelere destek sağlandı. Yeni dönemde Ajanslarda yapısal değişikliğe gideceğiz. Çalışma yöntemini ve prensiplerini değiştireceğiz. Ajanslar hibe veren kurum olmaktan çıkarılarak, yereldeki kurumları yönlendiren “motor” göreviniüstlenmesini,yani yatırımlara hibe sağlayan kurumlara şu yatırımları ve şu sektörleri destekle şeklinde yönlendirme yapmasını amaçlıyoruz.”   

BAKAP Bütçesi Kalkınma Ajansına

Toplantıda BAKAP’ın Bölgede kurulmasına ilişkin gelen bir soruyu da yanıtlayan Bakan ELVAN, şunları kaydetti. “BAKAP ile ilgili düşüncemiz yeni bir idare kurmak yerine, buraya verilecek bütçenin Kalkınma Ajansına aktarılması yönündedir. Bunun nedeni ise insan kaynağı yönünden güçlü olan Ajans üzerinden bu işin yürütülmesinin daha verimliolacağını düşünüyoruz. Bu amaçla da 2017 yılında KUZKA’nın bütçesinde önemli oranda artış olacağını söyleyebilirim.”

bakan-sinopta4 bakan-sinopta3 bakan-sinopta2 bakan-sinopta1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.