Bahar Bayramı İzmir’e Renk ve Coşku Getirdi
Bahar Bayramı, İzmir’de renkli etkinlikler ve coşku dolu kutlamalarla şehre neşe getirdi, herkes bayramın tadını çıkardı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde, 21 Mart Bahar Bayramı kentte ilk defa büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. TÜRKSOY iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkeler, kültürel zenginliklerini İzmir halkıyla paylaştı.
Kültürel Etkileşim ve Barış Teması
Etkinlik, İzmir’in yeni yeşil etkinlik alanı Zeytin Sahne’de Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde düzenlendi ve çok sayıda resmi temsilci ile vatandaşın katılımı sağlandı. Başkan Dr. Cemil Tugay, stantları gezerek dönemin kültürel değerleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Program kapsamında yer alan geleneksel müzik performansları, dans gösterileri ve özel sergiler ziyaretçilere sunuldu. Başkan Tugay, konuşmasında Nevruz’un köklü bir bayram olduğunu vurgularken barış ve kardeşlik mesajlarını iletti. Ayrıca, geçmişte Sovyetler Birliği döneminde yasaklanan bu kültürel etkinliğin İzmir’de coşkuyla yaşatılmasının önemine değindi.
Ritüeller ve Kültürel Gösterilerle Geleneksel Kutlama Devam Etti
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri semeni (buğday çimlendirme) ve demir dövme gibi geleneksel bayram ritüellerini gerçekleştirdi. Nevruz ateşi üzerinden atlama etkinliği, kontrollü bir şekilde organize edilerek katılımcıların dilek dilemesiyle tamamlandı. Etkinlik, Türkiye ve Türk devletlerine ait öğrenci ve sanatçıların sunduğu konserler ve halk oyunları ile devam etti. Başkan ve eşi etkinlikte şarkılara eşlik ederek toplumsal birlik ve beraberlik duygusunun pekişmesini sağladı. İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyonun her yıl daha büyük coşkuyla kutlanması hedefleniyor.
Kaynak: BYZHA