Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Ayancık’ta Minik Mucitler Bilim Şenliği Düzenlendi

Sinop’un Ayancık ilçesinde anaokulu öğrencilerinin katılımıyla Minik Mucitler projesi bilim şenliği etkinliği düzenlendi.

Ayancık’ta Minik Mucitler Bilim Şenliği Düzenlendi
Hayrettin Kaya
25 Mayıs 2023 19:33

Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlik kurdele kesimiyle başladı.

Aslan Özdemir

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birimi tarafından hazırlanan 25 projeden biri olan Minik Mucitler projesi kapsamında öğrenciler bilimsel sergiler açtı. Etkinlikte fen deney atölyeleri, uzay gözlem alanı gibi çeşitli sergilerde öğrenciler öğretmen ve aileleriyle keyifli vakit geçirdi.

Öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi gören etkinliğe Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Samet Türksoy, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Emniyet Müdürü Hakan Evcil, kamu kurum amirleri katıldı.

Ayancık'ta Minik Mucitler Bilim Şenliği Düzenlendi Ayancık'ta Minik Mucitler Bilim Şenliği Düzenlendi

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütü (OECD) ar_ge (araştırma ve geliştirme) Türkiyenin ‘de katılmış olduğu bir örgüttür.Merkezi Paristedir.Sinop İl milli eğitim müdürlüğü ar_ge birimi bu etkinliğini Ayancık genelinde yapsa çok mucitler çıkar.Ayancık köy okullarının tamamına anasınıfı konulmuş olması lazım.7 aralık 2021 de milli eğitim bakanlığı kanun çıkartarak 5 öğrenci tamamlandığında köy okullarına anasınıfı açılarak oradaki evlatlarımızında hakkının yenmemesi gerektiğini bildirmiştir.Gerçekten bu birimin yarar sağlamak için çalıştığını görmek isterim,sembolik olarak değil. Zuhal Kara Acarlar Beykoz