Dolar 32,5668
Euro 34,9970
Altın 2.425,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık’ta 3000 fidan dağıtıldı

Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3000 adet fidan tohumları ve tüpleri bırakıldı.

Ayancık’ta 3000 fidan dağıtıldı
4 Kasım 2020 16:28

Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3000 adet fidan tohumları ve tüpleri bırakıldı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için Orman Genel Müdürlüğü tarafından 3000 adet fidan tohumları ve tüpleri Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN

Aşama aşama yüz yüze eğitime geçilmesiyle açılan 1, 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında “Fidanını sen yetiştir” sloganıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Kendi Fidanlarıyla Geleceğe nefes olacaklar.

“Bugünün fidanı Geleceğe Umut olacak” sloganıyla yola çıkılan projeye destek herkesimden yoğun ilgiyle karşılandı. 11 Kasım milli ağaçlandırma gününe özel fidan dikim kapları açılan okullardaki öğrencilere tohum ile birlikte dağıtıldı.

Öğrencilerimizin ve velilerinin fidan dikimine karşı olan tutumları gözlerden kaçmadı.

Orman Genel Müdürlüğü,Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı,Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak çalışmayla yürütülen “Fidanını yetiştir projesi” öğrencilere ve toplumun herkesimden insana daha yeşil bir dünya bırakmayı hedeflerken o gün dikilecek milyonlarca fidan yani bugünün fidanı yarının nefesi olacak.

BUGÜNÜN FİDANI YARININ NEFESİ OLACAK

 Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek 11 milyon fidan dikimi için öncelikle yangında yanan ve ya hasar gören  araziler olmak üzere, ağaç dikilebilecek yeşillendirilebilecek tüm alanlar kapsama dahil olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilecek ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında, milyonlarca fidan her ilde belirlenen noktalarda ekilecek.

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması pek çok vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor.

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI NEDİR?

Toplumun yeşile olan ilgisini arttırmak ve vatandaşımızın orman sevgisine duyarlılığını ve farkındalığını arttırmak için toplumun  bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son zamanlarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşların katkılarıyla 11 Kasım 2020 günü saat 11.11’de 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidan toprakla buluşacak. Türkan KARABAŞ

BİR FİDAN NE KADAR?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır.

1 Fidan Bağışı 10 TL

Ayancık’ta 3000 fidan dağıtıldı Ayancık’ta 3000 fidan dağıtıldı Ayancık’ta 3000 fidan dağıtıldı

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Kara dedi ki:

    11 Kasımın MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ilan edilmesi çok güzel bir başlangıç…Ağaçlandırmada nesli tükenen Ayancığa mahsus bazı meyva ağaçlarının bolca yapılmasını çok isterim.Bu ağaçlar hem şifa hemde nefestir.Dikimini yapanların emekleri ve masrafları boşa gitmez değer kazanır . organize edenler sevap kazanırlar.Örneğin ÇAY ELMASI (şeker hastalığına şifadır) KESTANE çoğaltılmalı çünki Allah ayancık yöresine vermiştir o lezzeti neden Taşköprü sarımsağı dayanıklı ve şifalıdır çünki toprağında selenyum vardır.Her yörenin toprağında değişik değerler vardır .Bizde değerinin hakkını verelim AYANCIĞIMIZIN…Benim bilmediğim daha ne çok meyva vardır.BÖĞÜRTLEN,MUŞMULA,KARAYEMİŞ,KIŞ ARMUTU gibi birçok…Taksimdeki ağaçlara çok üzülen bir Barış Karadeniz vardı öncü olsun haydi tam zamanı memlekete hizmet kutsaldır.