Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje

Tüm dünyayı etkileyen Covit -19 Salgınında Okul öncesi öğrencilerinin eğitiminden uzak kalmaması için başlatmış oldukları “Okulum Evimde” ve “Haftanın Kelimesi” Projeleriyle ilçemiz öğretmenlerinden Fidan Yüksel ve Ertunç Altun Projeler ile çocuklar etkinliklerini evlerinde yapıyor.

Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje
8 Şubat 2021 18:23

İlçemizde salgın Döneminde Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinden Fidan Yüksel ve Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu Öğretmeni Ertunç Altun işbirliğiyle kurulan “Okulum Evimde” ve “Haftanın Kelimesi” Projeleri ile  Ayancık, Konya, Isparta, Bolu, Ordu ve Edirne’de onlarca çocuğun hayatına dokunarak onların eğitimden uzak kalmamalarını sağlıyor.

Tüm dünyayı etkileyen Covit -19 Salgınında Okul öncesi öğrencilerinin eğitiminden uzak kalmaması için başlatmış oldukları “Okulum Evimde” ve “Haftanın Kelimesi” Projeleriyle ilçemiz öğretmenlerinden Fidan Yüksel ve Ertunç Altun Projeler ile çocuklar etkinliklerini evlerinde yapıyor.

“Okulum Evimde” Projesi 

Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu Öğretmeni Ertunç Altun “Okul öncesi Eğitim tüm dünyada Çocuk Gelişiminin Temeli olarak kabul edilmiş bir süreç olup, Bilişsel Gelişimin, Dil Gelişiminin, Kişilik gelişiminin, sosyal gelişimin, Psikomotor gelişimin büyük bölümünün tamamlandığı çok önemli bir dönemdir.” dedi.

İlçemizdeki Öğretmenlerin yönlendirmeleri ile çocuklar evlerinde çalışmalarını yapıyorlar. EBA ile canlı dersler de sunumlar yapılıyor. EBA ile canlı dersler de sunumlar yapılıyor, etkinlikler değerlendiriliyor, öğrencilerin bu süreci en verimli şekilde geçirmeleri hedefleniyor.

“Haftanın Kelimesi” Projesiyle ise Çocukların; duygularını, düşünceleri, ilgilerini, isteklerini ifade etmek için iletişime girmeleri gerekir. Günümüz dünyasında Teknoloji bağımlılığının artması erken çocukluk döneminde dil gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Fidan Yüksel “Haftanın Keli mesi Projemizde her hafta yeni kelime öğrenirken yaptığımız farklı etkinliklerle hem eğleniyoruz. Hem de kelime dağarcığımızı geliştiriyoruz.” dedi.

COVID- 19 Salgını döneminde öğrencilerin yeni kelimeler öğrenmeleri, bunları görselleri ile eşleştirmeleri ve aileleri ile verimli vakit geçirerek dil gelişimini desteklemeleri için Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmenlerinden Fidan Yüksel ve “Haftanın Kelimesi” Projesi her hafta belirlenen bir kelime ile öğrenciler düşünüyor, araştırıyor, inceliyor ve yeni kelimeler öğreniyorlar. Canlı dersler ile çalışmalar tamamlanırken proje ortakları olan öğretmenlerle Ayancık, Bolu, Ordu, Konya, Isparta, Edirne’de onlarca öğrencinin hayatına dokunuyor. Haber: Türkan KARABAŞ

Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje Ayancık Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan anlamlı Proje

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.