Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Ayancık ve Türkeli Doğalgazı Mecliste Gündeme Getirildi

İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şanlan, Ayancık ve Türkeli ilçelerinin doğalgaz sorununu gündeme taşıdı.

Ayancık ve Türkeli Doğalgazı Mecliste Gündeme Getirildi
Hayrettin Kaya
27 Mart 2023 11:40

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs aracılığıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yöneltilmek üzere mecliste bir soru önergesi verildi.

Aslan Özdemir

İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şanlan, özellikle kış aylarında ısınma sorunu yaşayan bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Önergede ayrıca, bölgede mevcut doğalgaz hatlarının uzatılması ya da alternatif çözümlerin araştırılması talep edildi.

Şanlan sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İlimizin ve ilçelerimizin kangren haline gelmiş olan tüm sorunlarının çözümü için yoğun uğraşlarımız devam etmektedir. Türkeli ve Ayancık ilçelerimizin bir türlü çözüme kavuşmayan ulaşım ve sağlık sistemindeki yaşadığı sorunları yakinen takip ettiğimiz gibi, Doğalgaz konusundaki mağduriyetlerini de yakinen takip ediyoruz.

Ülkemizde yaşanan derin ekonomik kriz ve enflasyon sonrası ısınma ihtiyacı vatandaşlar için çok önemli bir kalem haline geldiği, dövize endeksli artan kömür fiyatları özellikle doğalgaz olmayan ve şehir merkezi dışında yaşayan vatandaşları zora soktuğu alenen ortadadır. Hane halkı harcamalarında en büyük gider haline gelen ısınma bedelinin aşağı çekilmesi adına, doğalgazın gelmesinin bölge için elzem olduğu apaçık ortadadadır.

Türkeli ve Ayancık ilçelerine doğalgaz getirilmesi adına yapılan herhangi bir çalışma olup olmadığı, var ise ne zaman bağlanacağı hakkında Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs aracılığıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının cevaplaması istemi ile Türkeli ve Ayancık ilçelerimizde doğalgaz çalışmaları konulu bir soru önergesi verdirdik.

2021 yılındaki sel felaketinden sonra Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinin doğalgaz ihtiyacının bir yıl içerisinde karşılandığını, ancak aynı felaketten etkilen Türkeli ve Ayancık ilçeleri için doğalgaz ile ilgili verilen sözlerin iki yıldır yerine getirilmediğini gördük. Doğalgaz sadece ilçe merkezleri için değil, beldelikleri sona eren ve ilçe merkezlerine yakın olan Güzelkent, Yenikonak, Yenikent gibi köylerimiz için de elzemdir.”

Ayancık ve Türkeli Doğalgazı Mecliste Gündeme Getirildi

Önergede şu sorula soruldu:

  • Sinop ili genelinde doğalgaz çalışmaları ne aşamadadır?
  • Doğalgaz olan ve olmayan bölgeler nerelerdir?
  • Sayın Bakanın yaptığı açıklamalarda belirttiği çalışmalar ne aşamadadır?
  • Türkeli ve Ayancık ilçelerine doğalgaz getirilmesi adına yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Yoksa ne zaman yapılacaktır?
  • Türkeli ve Ayancık ilçelerine doğalgaz ne zaman getirilecektir?

Ayancık ve Türkeli Doğalgazı Mecliste Gündeme Getirildi

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Ayancık belediye başkanı sayın Hayrettin Kaya bey gerekli girişimlerde bulunarak doğalgaz işini çözdü.Bu ay meclisten karar çıkarttı. ( 3 mart 2023 ) Kendisine teşekkür ediyorum. Bu sene mart ayında yaz günü geçiriyor gibi Türkiye geneli. Mayısta kapatıyoruz zaten. Sanıyorum seneye Ayancık hanımları odun kömür pisliğinden kurtulur.Bizim evin odunluğu dağ tarafındaydı azmı taşıdım.Onun için çok kuvvetliyim,iyi tarafından bakmakta güzel. Trabzon’lu Hüseyin Örs beyede teşekkürler,Ayancığımız için yazı göndermiş.