Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Ayancık Terminal Köprüsü’nün açılışı yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile Ayancık’ta yapımı tamamlanan Terminal köprüsünün açılışı gerçekleştirildi.

Ayancık Terminal Köprüsü’nün açılışı yapıldı
Hayrettin Kaya
29 Kasım 2021 13:45

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile Ayancık’ta yapımı tamamlanan Terminal köprüsünün açılışı gerçekleştirildi.

Aslan Özdemir

Açılış programına katılmak üzere İlçemize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, İl ve İlçe Belediye Başkanları, İl ev İlçe Siyasi Parti Başkanları ve vatandaşlar 11 Ağustos’ta ilçemiz Ayancık’ta yaşanan sel felaketinde iki yakayı birbirine bağlayan ve köprümüzün yıkılması sonucu yerine yapılan yeni terminal köprüsünün hizmete açılışına katıldı.

Burada Ayancık’ta devam eden yatırım projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Karaismailoğu yapımı devam eden eski Kereste Fabrikası’nın oradaki köprü yapım çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini ve en kısa sürede açılacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu “Biz artık Ayancık’tan ayrılamıyoruz. Artık beni bir Ayancıklı olarak görün. Bundan sonraki süreçlerde de Ayancık’ta bulunacağım.”

“Selin ertesi gününden itibaren ulaşımı başlattık”

Karaismailoğlu “Yaşanan sel felaketinde, Kastamonu, Bartın ve Sinop illerindeki toplam bin 228 kilometrelik yol ağımızın 115 kilometrelik bölümü hasar gördü. Üç ilimizde köprülerimiz yıkıldı, yollarımız hasar gördü. Hasar gören köprülerimizin alternatiflerini bir iki gün içinde açtık. Bölgedeki ulaşımın devamlılığı için yıkılan köprülerin yerine, 48 saat içinde prefabrik menfezlerle geçici köprüler yaptık. Mobil çelik köprülerle ulaşımı acilen sağladık. Selin ertesi gününden itibaren ulaşımı başlattık. Bağlantı ve servis yollarını kısa sürede hizmete aldık. Yıkılan Çatalzeytin köprümüzün yerine, çok daha uzun ve ayak açıklıkları çok daha geniş, statik anlamda çok daha güçlüsünü 52 gün gibi rekor bir zamanda inşa ederek hizmete açtık.” dedi.

Terminal Köprüsü’nün açılışında CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’nın videosu yayımlandı.

” Bugüne kadar nasıl sırt sırta vererek nice badireyi aştıysak inşallah bugünkü sıkıntılarımızın da üstesinden hep birlikte geleceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sinop Ayancık Terminal Köprüsü’nün Açılış Töreni’ne gönderdiği video mesajda, ağustos ayında meydana gelen selde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.  Erdoğan, bu yıl dünyanın farklı yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de de yıkımlara, can ve mal kayıplarına yol açan afetler meydana geldiğini hatırlatarak, “Bir taraftan koronavirüs salgınıyla mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da sel, deprem ve yangın felaketleriyle mücadele ettik. Bizimle benzer felaketlere maruz kalan Avrupa ve Amerika’dan çok daha hızlı, çok daha etkin bir şekilde insanımızın imdadına koştuk. Tüm imkanlarımız ve kurumlarımızla felaketin ilk anından itibaren afetzede kardeşlerimizin yanında olduk. Yaraların sarılması, zararların tazmini ve afet bölgelerinin yeniden ayağa kaldırılması için gereken her türlü çabayı gösterdik” dedi.

‘SÖZÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

‘Erdoğan, sel felaketinden sonra yaptıkları ziyaretlerde millete yıkılanın yerine daha güzelini, çok daha sağlamını yapacaklarına dair söz verdiklerini anımsatarak, “İşte bugün Sinop’ta bu sözümüzü gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Hatırlayacağınız üzere, 11 Ağutos’ta yaşanan selde ilimizdeki 564 kilometre uzunluğundaki yol ağımızın 54 kilometresinde hasar oluşmuştu. Ayancık-Türkeli arasındaki İkisu köprüsü ile Ayancık şehir merkezinde bulunan Terminal ve Şevki Şentürk köprüleri de yıkılmıştı. Bu tablo karşısında yol açma ve teressübat temizleme çalışmaları için hemen 195 adet iş makinesi ve 219 personeli  bölgeye sevk ettik. Geçici köprüler yapmak suretiyle tüm güzergahlarda oluşan tahribatları gidererek ilimiz genelinde güvenli oluşum yapılabilmesini sağladık. Ardından İkisu-Ayancık arası, Türkeli-Ayancık arası, Yenikonak-Erfelek arası, Ayancık-Yenikonak arası kesimlerinde oluşan sel hasarlarının giderilmesi için yapım ihalelerini gerçekleştirerek çalışmaları başlattık. 4 açıklıklı toplam 110 metre uzunluğundaki terminal köprüsünü 80 gün gibi rekor sürede tamamlayarak bugün açılışa hazır hale getirdik. Selde yıkılan diğer 2 köprümüzün inşasını da inşallah sırasıyla aralık ve mart aylarında bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

‘HÜKUMETİNİZE VE DEVLETİNİZE GÜVENİN’

Erdoğan, diğer projelerle ile ilgili süreçleri de yakından takip ettiklerini belirterek, “Son 19 yılda millete verdiği tüm sözleri tutan bir kadro olarak inşallah bundan sonra da insanımıza mahcup olmayacağız. Başkaları ülkenin felaketinden çıkar devşirmenin hesabını yaparken biz Sinop’la beraber 81 vilayetimizin tamamı için çalışmayı sürdüreceğiz. Sizlerden felaket tellallarına kulak asmadan, hükumetinize ve devletinize güvenmeye devam etmenizi istiyorum. Bugüne kadar nasıl sırt sırta vererek nice badireyi aştıysak inşallah bugünkü sıkıntılarımızın da üstesinden hep birlikte geleceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Rabbim bizleri her türlü beladan, musibetten, felaketten korusun diyorum” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu Terminal Köprüsü’nün açılışını tamamladıktan sonra İlçemizde düzenlenen Hamsi Festivali’ne katılarak, İlçe merkezinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu. Türkan KARABAŞ

Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı

Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı Ayancık Terminal Köprüsü'nün açılışı yapıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.