Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Ayancık Devlet Hastanesinden Konferans

Ayancık’ta Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Beslenme :

Ayancık Devlet Hastanesinden Konferans
Aslan Özdemir
15 Aralık 2017 11:07

İlçemizde Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Beslenme

Hayrettin Kaya

Ayancık Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda, Ayancık Devlet Hastanesi öncülüğünde Obezite ile Mücadele ve Sağlıklı Beslenme konulu konferans düzenlendi.

 

Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr Hasan Ergenç ve Diyetisyen Gülfem Yalçın Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile ilgili halkımızı bilgilendirdi.

 

Başhekim Ergenç ‘3 ay önce Ayancık Devlet Hastanesi halkımızı zayıflatmaya yönelik bir proje başlattı. Proje kapsamında 130 kişi hastanemiz bünyesinde takibe alındı. Kan tahlilleri yapıldı. Ek bir hastalığı olanlar not edildi. Diyetisyen Gülfem Yalçın 1 hafta boyunca katılımcılar ile yakından ilgilendi. Katılımcıların boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri Ayşe Sarısoy Yıldız tarafından yapıldı. Gülfem hanım tarafından katılımcılara uygun diyet listeleri verildi.

 

130 kişi WhatsApp ‘ta 13 gruba ayrıldı. Her gruptan bir lider seçildi. Daha sonra 13 lider ile beraber Dr Hasan Ergenç, Diyetisyen Gülfem Yalçın ve Ayşe Sarısoy Yıldızın Obezite ile Savaş başlıklı WhatsApp grubu kuruldu. Bu sayede katılımcılar ile bire bir temas kuruldu. Yakın takibe alınan katılımcılar Whatsapp grubu üzerinden sürekli motive edildi. 3 ayın sonunda projenin sonuçları halkımız ile paylaşıldı.

 

Bu projede emeği geçen Diyetisyen Gülfem Yalçın, Ayşe Yıldız Sarısoy ve Yaren Kör’e çok teşekkür ediyoruz.’ dedi. Türkan KARABAŞ

Ayancık Devlet Hastanesinden Konferans Ayancık Devlet Hastanesinden Konferans Ayancık Devlet Hastanesinden Konferans

Ayancık Devlet Hastanesinden KonferansAyancık Devlet Hastanesinden Konferans

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.