Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık Devlet Hastanesi’nde Diyet Programı Kayıtları Başladı

Ayancık Devlet Hastanesi, kilo vermek isteyen vatandaşlara yönelik ‘Diyet Programı’ kayıtlarına başladı.

Ayancık Devlet Hastanesi’nde Diyet Programı Kayıtları Başladı
13 Haziran 2022 15:21

Ayancık Devlet Hastanesi, fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşlar için ‘Diyet Programı’ yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, diyet programına vatandaşların yüz yüze veya online olarak katılabileceği ve her vatandaşla bire bir ilgilenileceği belirtildi.

AYANCIK’TA OBEZİTE ORANI YÜZDE 45

Konuyla ilgili Ayancık Gazetesi’ne açıklamada bulunan Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Ergenç, Ayancık’ta her iki kişiden birinin obezite grubuna girdiğini belirterek “Yaklaşık 4 sene önce obezite ile ilgili yaptığımız programda çok güzel geri dönüşler almıştık. Dünyada obezite yüzde 25 oranında, Türkiye’de ise yüzde 35 oranında olduğu yapılan araştırmalarda gözlemlenmiştir. Bizler de Ayancık Devlet Hastanesi verilerine baktığımızda ise Ayancık’ın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gördük. Ayancık’ta obezite yüzde 45 oranında.” dedi.

VATANDAŞLAR HIZLI VE SAĞLIKLI KİLO VERECEK

Hastaneye gelen vatandaşların şikayetlerinin obeziteye bağlı hastalıklar olduğunu belirten Başhekim Ergenç “Gelen hastalarımızın şikayetlerine baktığımızda obeziteye bağlı diz ağrıları, eklem romatizmaları, bağırsak rahatsızlıkları, kas eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların arttığını gördük. Diyet projesi ile Ayancık’taki kilolu vatandaşlarımıza yönelik hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermelerine yönelik bir program yapacağız.” dedi.

VİDEO

BAŞVURULAR BAŞLADI

Ergenç açıklamasının devamında “Vatandaşlarımız Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimliğine gelerek kayıtlarını yaptıracaklar. Online olarak katılmak isteyenler de Başhekimliğimizi telefonla arayarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Yapılan başvuruların ardından biz vatandaşlarımızı Ayancık Devlet Hastanemize çağırıp yapılacak proje ile ilgili bilgi vereceğiz. Ardından hastalarımızın boy, kilo, bel çevresi ölçüsü gibi bilgilerini alacağız, kan tahlillerini yapacağız ve sonrasında diyet çalışmamıza başlayacağız.”

BİREBİR YAKINDAN İLGİLENİLECEK

“Benimle birlikte diyetisyen, psikolog ve hemşire arkadaşlarımız da bu programda yer alacak. Tüm katılımcılar ile birebir yakından ilgileneceğiz. Ayancık dışından da online olarak katılım alacağız. Ayancıklı bir vatandaşımız yaşadığı ilden bize ulaşacak. Zoom uygulaması üzerinden belirli aralıklarla toplantılar yapacağız. Bunun yanı sıra her zaman bize ulaşabilecekleri bir online platform kuracağız. Bu platformda da hastalarımızın kişisel bilgileri, telefon numarası gibi gizliliğini önemseyeceğiz. Kimse kimsenin cep telefonu numarasını göremeyecek. Herhangi bir problem veya sıkıntısı olduğunda grup üzerinden bize ulaşabilecekler. Bizler de kendilerine hızlı bir şekilde dönüş yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımıza kısa sürede, sağlıklı şekilde kilo verdirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

AYANCIK GAZETESİ
YORUMLAR

  1. Sebahattin dedi ki:

    Aslınsa benim için iyi olur ama mesai saatlere denk gelmesi iyi olmadı

    1. salih dedi ki:

      mesai saatinde olacak diye yazmamış siz arayıp bilgi alın bence sağlık herşeyden once gelir