Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ayancık Birlik Taksi

Taksinin tarihi 1694 yılında İngiltere’de atlı araba olarak ortaya çıktığı yazılıp çizilmekte…

Ayancık Birlik Taksi
Aslan Özdemir
23 Ocak 2017 16:50

Taksinin tarihi 1694 yılında İngiltere’de atlı araba olarak ortaya çıktığı yazılıp çizilmekte… İlk düzenli taksi seferi ise 1814’te Londra-Birminghan hattı kabul edilmekte. İlk taksininde bugünkü lokomotifleri anımsatan buharlı otomobil olduğu yazılmakta. Çağdaş anlamda taksicilik, 1867 yılında Almanya’da hükümetin mektup ve paketleme dağıtımını üstlenen “Thurnund Taxis” aile şirketi otomobillerle gerçekleştirmiştir. Daha sonra İnsanları da taşımaya başlamış bu şirket… Para karşılığı yapılan bu tip otomobillere de ailenin soyadından esinlenerek “Taksi” adı verilmiş.

Hayrettin Kaya

Taksi durakları taksicilerin dinlenme ve müşterileri bulma mekanıdır. Yine taksilerin, olumsuz hava şartlarından korunduğu, boş vakitlerinde dinlendiği ve dostluk ilişkilerinin kurulduğu yerdir taksi durakları. Bulunduğu bölgede taksi hizmetinin yanında oraların güvenliği durumundadırlar. 24 Saat hizmet sunduklarından nöbetci taksi ve sürücüleride duraktadır. 20 Ocak Cuma günü Cumhuriyet meydanındaki “Ayancık Birlik Taksi” durağını ziyaretimde ise neredeyse tüm görevli şoför arkadaşlar ordaydı. Ayancık şoförler ve Otomobilciler odası başkanı sayın İlyas ÖZDEMİR’de misafirleriymiş ki yaptıkları o koyu sohbete bende katıldım.  Çay ikram ettiler, taksici sorunları ve anıları arasında sohbetin bittiğinde, “Bu hafta gazetemde sizlere de yer vereceğim ne dersiniz?” soruma çoğunluk tok sesle “siz bilirsiniz hocam” dediler.

Ayancık Birlik taksinin hizmet veren güvenli ve güler yüzlü şoförleri Cemal ÜNLÜ, Sadık ÜNLÜ, Hüseyin ERKEN, Adem ÖZMEN, Erdal ÇETİNEL, Yakup ÇALIŞKAN, Cemalett-in DEMİRBAŞ, Eray Açıkgöz ve Orhan CAN Ayancıklı hemşehrilerine ve dışarıdan gelen misafirlerine hizmet için tam kadro durakta idiler. Durak adına Yakup ÇALIŞKAN; “ Güvenli sağlıklı ulaşım hizmeti sunmak üzere ben ve duraktaki tüm arkadaşlarım değerli müşterilerimizin hizmetindeyiz. Ayancık’ta deneyimli şoförlerimizle değerli eşya ve evraklarınızı kurye hizmeti, özel araçlarınızı kullanamayacak olduğunuzda şoför temini, misafirlerinizi terminale mahalle veya köye taşıma veya alma hizmeti, Çocukları yuvaya okula bırakma geri alma, söz ve düğün nişanlarda konvoy hizmeti gibi hizmetler sunuyoruz. Bizi ziyaret ettiğiniz için de durağımız adına teşekkür ediyorum.”

İnsanlarımız için hızlı ve konforlu bir taşıma aracı olan taksilerin değerli sürücüleri ( Taksiciler) aynı zamanda ilçemizin de yüzükleridir, rehberidir… Toplumumuzun değişik kesimleriyle aktif olarak iç içe olduklarından, toplumun nabzını ölçmek için en sağlıklı anketörleridir. Sevgili Ayancık Birlik taksi elemanlarına sağ-lıklı kazasız bol kazançlı günler diliyor. Farlarının da, yollarının da açık olmasını temenni ediyorum. Haber: Erdoğan ERKAYMAZ  – Fotograf: Murat AKYOL Ayancık GazetesiAyancık Birlik Taksi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.