Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

AVRUPALI SİNOPLULAR ASİDER’İN İFTARINDA BULUŞTU

AVRUPALI SİNOPLULAR ASİDER’İN İFTARINDA BULUŞTU
19 Nisan 2022 11:01

Avrupalı Sinoplular, ASİDER’in Gelsenkirchen kentine düzenlediği iftar programında buluştular. İftar programına, Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Ahlen Belediye Başkan Yardımcı Serhat Ulusoy ile sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri birlikte 200’e aşkın davetli katıldı.

GELSENKIRCHEN/ALMANYA

MERKEZİ Almanya’nın Iserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği – ASİDER, Gelsenkirchen kentinde düzenlediği iftar programın ile Avrupalı Sinopluları buluşturdu. İftar programına, Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Ahlen Belediye Başkan Yardımcı Serhat Ulusoy ile sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri birlikte 200’e aşkın davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, ASİDER olarak pandemi sonrası Avrupalı Sinoplular ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıkların ifade ederek şunları söyledi: “ ASİDER ailesinin değerli üyeleri, sevgili hemşerilerimiz, derneğimizi geleneksel olarak düzenlediği ve sadece pandemi döneminde ara verdiğimiz geleneksel iftar programımıza gelerek bizleri onurlandırdınız için teşekkür ediyoruz. 2 yıla aşkın süre pandeminin getirdiği zorlukları hep beraber fazlası ile yaşadık. En yakınlarımızı ve sevdiklerimizi kaybederek, büyük acılar yaşadık. Süreç hala yaşansa da, kontrol altına alınmış olması tüm insanlık adına mutluluk verici”

Konuşmasında pandemi döneminde ASİDER’in çalışmalarını anlatan Genel Başkan Ali Çalışkan, “Bu zorlu süreçte dernek olarak boş durmadık, Duisburg’ta, Duisburg bölge başkanımız sayın Sevket Öztürk’ün ev sahipliğinde sadece delegelerimizin katılımı ile seçimli olağan genel kurulumuzu gerçekleştirerek yeni yönetim kurulumuz belirledik. Derneğimizin diğer kurullarının yöneticilerini seçtik. 2 kurban bayramında kurban organizasyonu yaptık. Toplam 200 yakın kurban kesimini gerçekleştirdik. Ayancık, Türkeli ve Erfelek Belediyeleri’miz aracılığı ile bu kurbanlarımızın dağıtımını gerçekleştirdik. Malumunuz olduğu üzere, yine bu dönemde 11 Ağustos’ta Sinop’umuz da büyük bir felaketi oldu. Sel sonrası Ayancık ilçemizde yüz yılın felaketi yaşandı. Can kayıplarımız oldu. Türkeli ilçemizde büyük maddi kayıplar yaşandı. Avrupa Sinoplular olarak, ASİDER olarak boş durmadık. Sel felaketinin kabilinde yardım kampanyası düzenledik. 16 bin 500 Euro para topladık. Toplanan bu paralar ile Ayancık’ta selden etkilen ailenin ilk ve orta öğrenimde öğrenim gören çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşıladık. 9 ailesinin üniversite öğrencisi çocuklarına 1 yıllık burs verdik.
Ayancık Yüksek Meslek Okulu’n öğrenim gören üniversite öğrencilerinin
1 yıllık yemek ihtiyacını karşıladık. Türkeli ilçemizde de Türkeli Belediyemize ait ve selden kullanılamaz hale gelen iş atölyesini yeniden yapımı destek olduk. Bu arada bu yardımların ulaşmasında bize destek olan Ayancık Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Kaya ile Türkeli Belediye Başkanı Sayın Veysel Sahin’e ayrı bir teşekkür etmek istiyoruz. Bildiğiniz üzere Sinop’umuzda yaşanan selin benzeri Almanya’da yaşandı. Dernek olarak bunada duyarsız kalmadık. Derneğimizi bütçesinde 2 bin Euro’yu selzedeler için Kızılhaç verdik. Bu arada geçtiğimiz hafta elim bir trafik kazası sonucu 19 yaşında olan iki gençimiz kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah“tan ailerilerine sabırlar diliyoruz. Gençlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bir hatırlama da yapmak istiyoruz. Malumuz, 15 Mayıs’ta eyaletimizde parlamento seçimleri olacak. Oy kullanma hakkı olan herkes sandığa gitmeye davet ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

BAŞKONSOLOS DAVAZ: “ANADİL BİZİM KİMLİĞİZ“

İftar programında Avrupalı Sinoplular seslenen Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz’ın, Türkçe ve Türkçe derslerinin önemi altını çizdi. Başkonsolos Ahmet Faik Davaz, “Gelecek nesillerin asimile olmasını istemiyorsak. Türkçe ve Türkçe derslerine önem vermiyiz. Bu konuda Türk ailelerine, sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri olarak bizlere düşen destek ve gayretleri her daim veriyoruz, vermeyede devam edeceğiz.“ dedi. Başkonsolos Ahmet Faik Davaz konuşmasında Türk sivil toplum örgütlerin birçok konuda, ortak değerlerde buluşarak, birlikte hareket edebilceklerinin de altını
çizdi.

SİNOPLU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

İftar programına katılan Sinoplu, Ahlen Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, hemşerileri buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. SPD’li siyaset insanı Ulusoy, konuşmasında 15 Mayıs’ta Almanya’nın NRW Eyaleti’nde yapılacak parlemento seçimlerine dikkat çekerek, oy verme hakkı olan herkesi sandığa giderek oy kullanmasın istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.