Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Asider’den bölgesel oluşum

HAMBURG – AVRUPALI Sinoplular Kültür ve Sosyal  Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Hamburg ve çevresinde yaşayan Sinoplularla Ditib Mescidi Aksa Cami toplantı salonunda buluştu.

Asider’den bölgesel oluşum
16 Aralık 2017 10:51

HAMBURG – AVRUPALI Sinoplular Kültür ve Sosyal  Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Hamburg ve çevresinde yaşayan Sinoplularla Ditib Mescidi Aksa Cami toplantı salonunda buluştu.

Yönetim Kurulu üyesi Erdal Altuntaş’ın evsahipliği yaptığı toplantıya ASİDER Başkanı Ali Çalışkan ve Başkan Yardımcıları’ndan Sahra Şahin ile birlikte 35 kişi katıldı. Başkan Çalışkan 2017’de yapılan faaliyetleri anlattıktan sonra 2018 projelerine değindi. 5 kişilik yönetimle tüm Almanya’yı yönetmenin zor olduğuna dikkat çeken Çalışkan “Tüm eyaletlerle bölgesel olarak örgütlenerek daha güçlü olmalıyız. Bunun için de Hamburg ve çevresinde kendi bölgenizde daha çok faaliyetler yapabilmeniz için ayrı bir oluşum yapılması lazım” diyerek bu oluşumda aktif rol alabileceklerin tespiti yapıldı. Asider merkezi olarak her zaman tüm bölgelerin destekçisi olacaklarını belirten Çalışkan “Sizlerde bölgelerinizdeki üye sayılarını artırarak  eğitim ve kültüre olan desteğimizi birlikte yapalım” dedi. Asider’in tek siyasetinin “Sinop siyaseti” olduğunu belirten Sahra Şahin ise “Avrupa’da sayıları 200 bini aşan Sinoplulara yönelik çalışmalarımıza daha da hız vermek istiyoruz ve nerde bir Sinoplu varsa ona ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Yapılan çalışma sonunda Hamburg bölgesi için kurulan oluşuma şu isimler seçildi: Muhammed Aşikan, Hasan Yazmaz, Hasan Özçelik, Faruk Aşikan, Ecmel Yalçın, Hamit Yavuz, Mehmet Çalmaç, Ramazan Yavuz, Cevat Çalmaç ve Erdal Altuntaş.

Asider’den bölgesel oluşum  Asider’den bölgesel oluşum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.