Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Aşı olmak zorunlu mu?

Koronavirüs (Covid-19) salgınla mücadelede yeni bir döneme geçildi. Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı.

Aşı olmak zorunlu mu?
8 Eylül 2021 11:45

Koronavirüs (Covid-19) salgınla mücadelede yeni bir döneme geçildi. Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı.
6 Eylül itibarıyla aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. 18 yaş üstü için geçerli olacak.

“Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi”ne göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.
YOLCULUKLARDA PCR TESTİ İSTENECEK
Seyehat etmek isteyen vatandaşlar, Uçak, tren, otobüs ve diğer toplu taşıma araçları için PCR testi gerekecek. Yeni dönemde seyahat edecek 18 yaş üstü kişilerin aşı kartı veya son 48 saat içerisinde yapılmış PCR testi sonucu göstermesi gerekiyor. 18 yaş altındakiler ise HES kodu ile seyahat edebilecek. Trenlerde 2 yaş altı çocuklardan HES kodu istenmeyecek.
Aşısızlara PCR testi şartı sinema, konser ve tiyatro gibi etkinliklerde de geçerli olacak. Tek doz aşı olmuş, henüz ikinci dozunu yaptırmamış kişilerin de test vermesi gerekiyor.
ÇALIŞANLAR İÇİN HAFTADA BİR PCR TESTİ
Koronavirüs aşısı olmayan işçilerden zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek.

Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi

Artık HES kodlarında, kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve son 48 saat içerisinde negatif PCR testi olup olmadığı görülebilecek. Risksiz kişilerin kodunda “Toplu etkinliklere katılabilir ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edebilir” ifadesi yazacak.

Aşı olmak zorunlu mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.