Aliağa Belediyesi’nden Çocuklara Unutulmaz 23 Nisan Sürprizi
Aliağa Belediyesi, 23 Nisan’da çocuklara unutulmaz sürprizlerle dolu etkinlikler düzenliyor. Eğlence ve mutluluk bir arada!
Aliağa Belediyesi, çocuklara yönelik yayın markası "Aliağa Çocuk" çatısı altında hazırlanan "Ali ve Ece – Yaşasın 23 Nisan" adlı resimli öykü kitabını yayımladı. Bu eser, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerde çocuklara armağan edilecek.
Aliağa Belediyesi’nin Çocuk Yayıncılığındaki Yeni Adımı
Aliağa Belediyesi, kültürel yayıncılık faaliyetlerini Aliağa Kent Kitaplığı ile sürdürürken, "Aliağa Çocuk" markasıyla çocuklara özgü nitelikli eserler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Serkan Acar’ın eğitim vizyonu doğrultusunda oluşturulan bu yayınevi, milli ve manevi değerlerin yanı sıra doğa sevgisi, hayvan hakları, yardımlaşma, kent kültürü ve yerel tarihi çocuklara kazandırmayı hedefliyor.
23 Nisan Bayramının Anlamı ve Kitabın İçeriği
Demet Bozkurt tarafından kaleme alınan "Ali ve Ece – Yaşasın 23 Nisan" kitabı, 7 yaş ve üzeri çocuklara yönelik olup, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aliağalı çocukların bakış açısıyla anlatmaktadır. Kitapta, çocukların bayram sevinci, arkadaşlık bağları, paylaşma duygusu ve ortak değerleri sade ve öğretici bir dille aktarılıyor.
Hikâye, bayram sabahı başlayan okul yolculuğu ile Atatürk İlkokulu'ndaki tören hazırlıkları, şiir dinletileri, resim yarışmaları ve halk oyunları gösterileri gibi etkinliklerle devam etmektedir. Kitapta; milli egemenlik, Cumhuriyet bilinci ve çocuklara duyulan güvenin simgesi olarak 23 Nisan’ın önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, milli egemenlik kavramı, Atatürk sevgisi, tarih bilinci, okul yaşamı, dayanışma, özgüven ve kültürel etkinlikler çocuklara anlaşılır şekilde sunulmaktadır.
"Aliağa Çocuk" yayınevinin "Ali ve Ece" serisi, "Hippoterapi Merkezinde" ve "Patiparkta" adlı eserlerden sonra üçüncü kitabıyla genişlemeye devam etmektedir. Serinin yeni kitapları "Ali ve Ece Yavru Flamingo" ve "Ali ve Ece Piknik Günü" önümüzdeki mayıs ayında yayınlanacaktır.
2023 yılında kurulan Aliağa Çocuk Yayınevi, çocuklarda kitap sevgisi oluşturmak ve yerel tarih ile kültürü erken yaşta tanıtmak misyonuyla hareket etmektedir. "Ali ve Ece" serisi ile çocukların hem şehri tanımaları hem de milli ve kültürel değerlerle büyümeleri amaçlanmaktadır. Aliağa Çocuk Yayınları, Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla temin edilebilmektedir.
Kaynak: BYZHA