Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Akif Çağatay Kılıç dünyaya değindi

Akif Çağatay Kılıç gençlere destek verilmesini istedi dünya karıştı.

Akif Çağatay Kılıç dünyaya değindi
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 11:38

Zeytinburnu Meydanı’nda kurulan pistin açılışına Kılıç’ın yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay ile vatandaşlar katıldı.

Hayrettin Kaya

Açılış kapsamında Türkiye’de ilk kez halka açık bir meydanda yapılan Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi maçı oynandı.

Zeytinburnu Belediyespor ile Gümüş Patenler’in karşılaştığı müsabakadan önce açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki gençlere bu tip destekler verilmesinin en önemli görevleri olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerimiz ve vatandaşlarımızın farklı anlamdaki bir spor branşını ve müsabakasını yaşayabilmesi için ortaya koyulan bu çabadan dolayı Zeytinburnu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimizin sporla topluma entegre olması ve farklı olumsuzluklardan uzak durmaları için verebileceği desteği iyi anlamış bir belediye başkanı olarak, ortaya koydukları çalışmalar bizi mutlu ediyor.”

Gerçekleştirilen yatırımları Türkiye geneline yaymak istediklerini kaydeden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

“Verebileceğimiz en önemli destek, burada yapılan çalışmaları geliştirmek, Türkiye geneline yaymak ve farklı bölgelerde güzel tesisler yapmak. Bu yatırımlarımıza AK Parti hükümetleri olarak devam edeceğiz. Çünkü AK Partimizin kurucu, genel başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere verdiği talimatlar açıktır. Türkiye’nin her yerinde gençlerimize hizmet edecek, onları geliştirecek yatırımları yapmak. Sayın Başbakanımızın bizlere verdiği talimat ortadadır. Gençlerimize her türlü çalışma alanında yol açmak. Biz bunun çalışmasını yerel yönetimlerle ortaya koyacağız.”

AYDIN: “BUZ HOKEYİNİN TÜRKİYE’DEKİ LOKOMOTİFİ HALİNE GELDİK”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise amaçsız ve madde bağımlısı gençleri buz hokeyine yönlendirdiklerini ve zaman içinde bu sporun Türkiye’deki lokomotifi olduklarını söyledi.

Zeytinburnu Belediyespor’un geçen sezon Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi’ni şampiyon tamamladığını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

“2009 yılının aralık ayında, bir çevre projesi başlatmıştık. Burada gördüğünüz mobil pistin daha küçüğünü yaptık. Fakat pistin güvenliğiyle ilgili bir problemle karşılaştık. Amacı olmayan gençler, piste zarar veriyordu. Onun üzerine tedbirleri artırdık ama sonuç alamadık. Ardından bu problemli gençlere buz pistinin güvenliğini teslim ettik. Ondan sonra problem bitti. Süreç içinde amacı olmayan, madde bağımlısı olan bu gençler, kaymayı öğrendi. Buz hokeyinin bu gençlere uygun olduğunu düşündük. 2010’da Zeytinburnu Belediyespor’un buz hokeyi takımını kurduk. Amaçsız ve bağımlı olan gençler, spor yapmaya başladı. Artık gençlerimiz sokakla bağını koparıp, buz pistine geldi. Buz hokeyinin Türkiye’deki lokomotifi haline geldiler.”

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay da açık alanda yapılan ilk lig maçının oynandığını vurgulayarak, “Bir ilke tanıklık edeceğiz. Buz Hokeyi Süper Ligi’nde bir karşılaşma ilk kez açık alanda yapılan olimpik sahada oynanacak. Dünyada böyle açık alanda oynanan maçların çok sayıda örneği var. Bu tesisi ülkemize kazandıran tüm ekibe federasyon olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.