Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ada Mahallesi 20 Bin Nüfusa Sahip

Başkan Baki Ergül, Sinop’ta bir mahallenin ikiye bölünerek iki farklı muhtarlık oluşturacaklarını açıkladı. Başkan Ergül’ün açıkladığı bu mahallenin nüfusu Ayancık ilçesinin tam iki katı büyükte.

Ada Mahallesi 20 Bin Nüfusa Sahip
Aslan Özdemir
15 Aralık 2015 09:45

Başkan Baki Ergül, Sinop’ta bir mahallenin ikiye bölünerek iki farklı muhtarlık oluşturacaklarını açıkladı. Başkan Ergül’ün açıkladığı bu mahallenin nüfusu Ayancık ilçesinin tam iki katı büyükte.

Hayrettin Kaya

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 20 bin civarında nüfusa sahip olan Ada Mahallesi’ni ikiye bölüp iki farklı muhtarlık oluşturacaklarını söyledi. Buna göre Ada Mahallesi’nden Zeytinlik Mahallesi adıyla yeni bir muhtarlık doğacak.

Sinop’un birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Ada Mahallesi için farklı projeler ürettiklerini ve bunları tek tek hayata geçirmek istediklerini dile getiren Başkan Ergül, bu projelerin hayata geçirilmesi açısından Ada Mahallesi’nin ikiye bölünmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Ergül; “Ada Mahallesi’ni iki tane muhtarlık yapacağız. Ada ve Zeytinlik Mahallesi olarak ikiye ayıracağız. Çünkü Ada Mahallesi artık bizim bütün kazalarımızdan büyük. Ada Mahallesi’nin nüfusu 20 bin, Gerze, Ayancık gibi ilçelerimizin nüfusu daha az. Bir tek Ada Mahallesi’nin nüfusu Boyabat’tan küçük, Boyabat 26 bin, Ada Mahallesi 20 bin. Dolayısıyla hizmetleri daha iyi götürebilmek için Ada Mahallesini ikiye ayıracağız. Dört tane daha köyü de Sinop’un içine aldığımızda hizmet vermek için ekipmanlarımızın da ona göre iyi olması lazım” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.