Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Depresyondan Kurtulmanın Tek Yolu Sosyalleşmek!

Yaşlı genç diye bakmadan birden fazla insanı içine hapseden depresyon için uzman doktorlar çok değerli açıklama durumlarında bulundu..

Depresyondan Kurtulmanın Tek Yolu Sosyalleşmek!
28 Ocak 2016 10:43

Yaşlı genç diye bakmadan birden fazla insanı içine hapseden depresyon için uzman doktorlar çok değerli açıklama durumlarında bulundu. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan depresyonu atlatmak isteniyorsa en önemli tedavinin sosyalleşmekten geçtiğini bildirdi.

Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, yalnızlık vurgusunda bulundu, “Birey sosyalleştiği zaman ve sosyal ilişkiler kurduğu zaman depresyonda azalma görülecektir” diye ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Psikolojik Müracaat etme ve Kılavuzluk Ana BilimDalı Başkanı Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, depresyona kapı aralamakta olan durumlar ve rehabilitasyon yollarıyla alakalı tam etkili bilgilere yer verdi.

“Depresyon ’çağın soğuk algınlığı’ tarzında değerlendirmemesi gereklidir” sözünü kullanmakta olan Gençdoğan, duygu, düşünce ve davranış bozukluklarına kapı aralamakta olarak ve ilişkileri kötü bir istikamet içerisinde etkilemekte olarak rahatsızlığın, Dünya Sıhhat Örgütünün (WHO) tespitine durumuna yönelik olarak “ilk 5 hastalık” arasına girmiş olduğu açıklanmıştır. Depresyonun, 20-30 yıllar sonrasında ise psikolojik hastalıklar arasında ilk 2’de bulunmasının beklendiğini bildirmiş olan Gençdoğan, hastalık durumuna kapı aralayan etkenler arasında olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.