Dolar 40,4057
Euro 47,0088
Altın 4.362,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 30°C
Açık
Sinop
30°C
Açık
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C

Sinop, Türkiye’nin Yeni Petrol Merkezi Olma Yolunda!

Sinop, Türkiye’nin yeni petrol merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Enerji sektöründeki gelişmeleri ve fırsatları keşfedin!

Sinop, Türkiye’nin Yeni Petrol Merkezi Olma Yolunda!
19 Temmuz 2025 17:08

AK Parti 22. ve 23. Dönem Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Kastamonu ve Sinop bölgelerinde Osmanlı döneminden bu yana sürdürülen petrol arama faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sıvacıoğlu, Osmanlı arşivlerinde ve devlet kayıtlarında, özellikle İnebolu açıkları ile Kastamonu ve Boyabat çevresinde petrol potansiyeline işaret eden belgeler bulunduğunu belirtti.

Bölgede petrol arama çalışmaları geçmişe dayanıyor

Sıvacıoğlu, 2020 yılından itibaren bölgede yapılan resmi araştırmalar kapsamında Osmanlı dönemine ait yaklaşık 20 belgeye ulaştığını ifade etti. Bu belgelerde, belirli alanlarda petrol arama izinlerinin verildiği ve alınan numunelerin analiz edildiği bilgisi yer alıyor.

Yabancı yatırımcıların ilgisi olabilir

Sıvacıoğlu, bölgede tespit edilecek bir petrol rezervinin Türkiye için stratejik öneme sahip olacağını vurguladı. Petrol arama ve sondaj çalışmalarının ciddi bütçeler gerektirdiğine dikkati çekerek, “Yabancı şirketlerin ve yatırımcıların da bu sürece ilgi gösterebileceğini düşünüyoruz” dedi. Sıvacıoğlu, Shell, British Petrol ve Total gibi uluslararası firmaların bölgeyle ilgilenebileceğini ifade etti.

Sıvacıoğlu, arama çalışmalarının devletin ilgili kurumları tarafından yürütüldüğünü ve gerekli ruhsatların alınması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de açılan sondaj kuyusu sayısının gelişmiş ülkelere oranla düşük olduğunu belirten Sıvacıoğlu, “Şu ana kadar yapılan analizlerde bölgede bir potansiyel olduğu görülüyor. Bundan sonrası, ekonomik imkanlar ve devlet politikaları ile bağlantılı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.