Dolar 32,3874
Euro 34,6027
Altın 2.387,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Sinop’a Atanan Vali Kemal Cirit Göreve Başladı

Sinop Valiliği görevinden alınarak Merkez Valiliğine atanan Dr.Yasemin Özata Çetinkaya’nın yerine atama yapıldı. Sinop Valiliği’ne atanan eski Artvin Valisi Kemal Cirit bugün Sinop’a gelerek göreve başladı.

Sinop’a Atanan Vali Kemal Cirit Göreve Başladı
16 Temmuz 2016 20:35

Görevine başlayan Sinop Valisi Kemal Cirit basın mensupları ile makamında yaptığı toplantıda, “Arkadaşlar bilindiği üzere zor dönemleri birlikte yaşamaktayız. Bazı güçler maalesef kamunun da imkânlarını kullanarak bu millete silah doğrultmayı düşünebildiler ve hainlikte sınır olmadığını gösterdiler. Milli iradeye kasteden kim olursa olsun hangi birimden gelirse gelsin onun karşısında önce bu aziz milletin evlatları sonra kamunun yetkili görevlileri duracaktır, durmaya da devam edecektir. Demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen kesimlere kesinlikle önce milletimiz, izin vermeyecektir. Ve kamunun her biriminde Sinop Valisi olarak bana bağlı çalışan herkes görevinin gereğini en layıkıyla yapacaktır. Özellikle şunu belirtmemiz lazım. Tarihsel geçmişimiz içerisinde de maalesef hep hainlerle karşılaştık. Ve aziz milletin bu hainlerden çok daha fazla feraset sahibi , aklı selim sahibi evlatlarında bol olduğunu unutmayalım. Milletimiz bu badireyi başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız İçişleri Bakanımız, kamunun ve çeşitli kurumlarda görev yapan kişilerin dik duruşlarıyla atlattı. Hemşerilerimizin hiçbir endişesi olmasın. Gereği neyse her kesim başta da ifade ettiğim gibi en layık olduğu şekilde yapacaktır. Bu konuda da hassasiyetim son derece yüksektir. Devletin kurum ve kurallarıyla devlet işler. Bunun içerisine ne paralel yapı ne de başka bir ayrılıkçı örgüt giremez. Buna devletin hiçbir birimi müsaade etmez, bizde müsaade etmeyeceğiz.

Bugün tabi ki daha güzel açıklamalarla karşınızda olmak isterdim. Sinop Karadenizin nadide illerinden bir tanesi. Kültürel zenginliği yüksek, tarihsel değeri büyük butik bir kent. Biz böyle butik bir kentte daha farklı ortamlarda karşılaşmayı arzu ederdik. Ancak böyle zor dönemlerde karşılaştık. Ama zor dönemlerden de güzel sonuçlar elde edeceğimizi özellikle sizlere ifade etmek istiyorum. Valilik görevim süresince proaktif bir yönetim sergilenecektir özellikle bunu belirteyim. Ve bir kez daha milletimiz geçmiş olsun diyorum. Sinoplulara geçmiş olsun diyorum.”dedi

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop’ta bir adet kamu kuruluşunda görev yapan personelin tutuklandığını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.