Dolar 32,3793
Euro 34,6760
Altın 2.407,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Yarın lazım olabilir!

  Sinop’un ilçesi Durağan’da Daha önce 30 köye verilen su tankeri Beybükü, Kavaklı, Çerciler, Karagüney, Çampaşasakızı,ve Kemerbahçe köylerine

Yarın lazım olabilir!
14 Temmuz 2016 03:20

Sinop’un ilçesi Durağan’da Daha önce 30 köye verilen su tankeri Beybükü, Kavaklı, Çerciler, Karagüney, Çampaşasakızı,ve Kemerbahçe köylerine verilmesiyle birlikte su tankeri kazandırılan köy sayısı 36 oldu. 

Durağan Orman İşletme Müdürlüğü’nde su tankerlerini köy muhtarlarına emanet eden orman işletme müdürü Murat Çalışgan, su tankerlerinin bir teslim değil emanet olduğunun, bu emanete sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Çalışgan köylerde ve civarlarda oluşabilecek yangın ve yangın başlangıçlarında diğer itfaiye araçları gelene kadar su tankerleri ile hızlı biçimde müdahale edilebileceğinin, açıklamasında muhtarlardan özellikle kış aylarında su tankerlerinin kullanma talimatlarına uygun bir şekilde bakımlarının  yapılmasını istedi. Çalışgan açıklamasında; “Bunlar bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişinin bir göstergesidir ormanlarımızın korunması geliştirilmesi ve gelecek nesillere bırakılması konusunda bütün iş ve işlemleri orman köylüsüyle birlikte yaparak orman köylüsüyle hasım değil hısım olmayı istiyoruz.

Sizlere dağıtımını yaptığımız tankerlerin sadece orman yangınları açısından değil köylerdeki ev, ahır, samanlık, tarla gibi kırsal alan yangınlarına karşıda çok etkin olduğunu ve verimli bir şekilde kullanmanızı istiyorum. Bu tankeri iyi kullanabilirseniz çok işinize yarayacak can ve mal kayıpları daha az olacaktır. Ben tankerlerin hayırlı olmasını diliyor kazasız belasız kullanmanızı temenni ediyorum.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.