27 Ekim 2026, 13:30:40
Dolar 49,7871
Euro 55,6143
Altın 6.403,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 17°C

Genç tasarımcılar sektör temsilcileriyle Tarihi Bıçakçı Han’da buluştu

Genç tasarımcılar sektör temsilcileriyle Tarihi Bıçakçı Han’da buluştu
27 Ekim 2026 11:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 kapsamında “Meslek Ağı Gecesi” gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 kapsamında “Meslek Ağı Gecesi” gerçekleştirildi. Tarihi Bıçakçı Han’da düzenlenen etkinlikte, genç tasarımcılar; sektör profesyonelleri, akademisyenler, meslek kuruluşlarının ve uluslararası kültür kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Buluşmada, tasarım alanında yeni iş birlikleri ve gençlerin meslek yaşamına katılımı ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından Tarihi Bıçakçı Han’da düzenlenen Meslek Ağı Gecesi, tasarım dünyasının farklı paydaşlarını bir araya getirdi. İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 kapsamında, aynı akşam gerçekleştirilen iF Design Turkey Paneli’nin ardından düzenlenen etkinlikte, tasarım öğrencileri ile sektör temsilcileri buluştu. Öğrenciler, çalışmalarını tanıtma, geri bildirim alma ve staj ile iş olanaklarına yönelik bağlantılar kurma fırsatı yakaladı. Gecede, üniversiteler ile sektör arasındaki iletişimin ve iş birliğinin güçlendirilmesi fikri öne çıktı.

Genç tasarımcılara sektörle doğrudan temas fırsatı
Meslek Ağı Gecesi’nde, Üniversiteler Tasarım Sanat Mezuniyet Projeleri Sergisi üTAS’ta genç tasarımcıların projeleri sergilendi. Projeleri sergilenen öğrenciler, profesyonellerden görüş aldı, mesleki bağlantılar kurdu. Sektör temsilcileri de genç tasarımcıları tanıma ve sektörün beklentilerini aktarma fırsatı yakaladı.
İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 İletişim Koordinatörü Erden Göktepe, Meslek Ağı Gecesi’nin temel amacının, öğrencilerin eğitim sürecinde sınırlı kalan sektör bağlantılarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Öğrencilerin mezuniyet sonrası iş yaşamına daha hazırlıklı başlamaları için sektörün beklentilerini ve yeni uzmanlık alanlarını tanımalarının önemine değinen Göktepe, “Öğrenciler akademide okurken belirli bir çerçevede yaşıyorlar. Endüstriyel bağları çok daha kısıtlı. Sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerinde, meslek hayatına atılmadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlamaları ve mesleki bağlantılar kurmayı öğrenmeleri önemli” dedi.

Uluslararası kültür kurumları da vardı
Buluşmada akademisyenler de yer aldı. Akademi ile sektör arasında kalıcı bir iletişim kurulması, öğrencilerin mesleğe geçiş süreçlerinde doğru kaynaklara ulaşması gecenin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Uluslararası kültür kurumlarının katılımıyla burs, değişim programları, sanatçı ve tasarımcı rezidansları ile ortak etkinlik olanakları da gündeme geldi.
İtalya merkezli Istituto Europeo di Design ve I-Design’ın yanı sıra Fransız, Alman ve İtalyan tasarım ve kültür kurumlarının da yer aldığı etkinlikte, tasarım alanındaki iş birliği olanaklarının genişletilmesi hedeflendi. 

İlk kez düzenlendi
Meslek Ağı Gecesi’nin bu yıl ilk kez düzenlendiğini belirten Erden Göktepe, daha önceki yıllarda gerçekleştirilen sergilerin de öğrencilerin staj ve iş olanaklarına ulaşmasına katkı sağladığını ifade etti. Bu bağlantıları artırmayı hedeflediklerini söyleyen Göktepe, “Yalnızca sergileri değil, aynı zamanda hangi yöntemlerle üretim yapıldığını, sektörün öğrencilerden ne beklediğini ve hangi alanlarda uzmanlaşıldığını da bilmeleri gerekiyor” diye konuştu.

iF Design panelinde sektör deneyimleri paylaşıldı
Meslek Ağı Gecesi öncesinde iF Design Turkey Paneli düzenlendi. Ürün Tasarımcısı Ahmet Toplu (Design Studio & KARACA), Endüstriyel Tasarımcı ve Danışman Murat Hondu (Design2BE.co) ile Endüstriyel Tasarımcı Berkan Kaplan’ın (Berkan Kaplan Design) katıldığı panele, iF Design Türkiye ve Orta Doğu Temsilcisi, 700 DCC Kurucusu Sinem Kocayaş moderatörlük yaptı. Panelin ardından konuşmacılar da genç tasarımcılarla bir araya geldi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.