22 Ağustos 2026, 15:12:23
Dolar 48,0206
Euro 56,1267
Altın 7.107,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Açık
Sinop
26°C
Açık
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 28°C

10. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde Moğollar rüzgârı

10. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde Moğollar rüzgârı
22 Ağustos 2026 13:55

10. Çalı Köy Filmleri Festivali’nin ilk günü Moğollar’ın muhteşem konseri ile başladı. Müzikseverlerle keyifli dakikalar geçiren grup, sevilen parçalarını sanatseverlerle seslendirdi. Daha sonra İdea filmini izleyen sinemaseverler, keyifli etkinliklerle ilk günü tamamladı.

10. Çalı Köy Filmleri Festivali’nin ilk günü Moğollar’ın muhteşem konseri ile başladı. Müzikseverlerle keyifli dakikalar geçiren grup, sevilen parçalarını sanatseverlerle seslendirdi. Daha sonra İdea filmini izleyen sinemaseverler, keyifli etkinliklerle ilk günü tamamladı.

Nilüfer Belediyesi ile Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) iş birliğiyle düzenlenen 10. Çalı Köy Filmleri Festivali, sanatseverleri buluşturdu. Çalı Futbol Sahası’ndaki festivalin ilk gününde Moğollar grubu sahne aldı. Festivalin ilk yılında da sahne alan Moğollar grubu, 10 yıl aradan sonra yeniden Çalı’da sanatseverlerle bir araya geldi. Konsere ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Devlerin Aşkı’, ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ filmlerinin müziklerini çalarak başlayan Moğollar, şarkılarını alanı dolduran coşkulu kalabalıkla birlikte seslendirdi.
Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, festivalin ilk yılından itibaren her yıl üzerine koyarak, geliştirdiklerini söyledi. Festivalin kolektif bir ruhun eseri olduğunu vurgulayan Karagöz, “Yeni filmler keşfediyoruz, yeni yönetmenlerle tanışıyoruz ve en güzeli de bu süreçte yeni dostluklar kazanıyoruz. Bundan 10 yıl önce gençlerin bir hayaliydi bu festival. Burada gençlerin hayaline destek olan Nilüfer Belediyesi’nin vizyonu, bakış açısı ve sanata olan katkısı önemli” dedi.

“GENÇLERİN HAYALİYDİ”

Karagöz, festivalin temellerinin 1934 yılında Çalı’da çekilen “Aysel Bataklı Damın Kızı” filmine dayandığını ve gençlerin hayaliyle başladığını hatırlattı. Emre Karagöz, festivalin her yaştan kişiyi bir araya getirdiğini ifade ederek, “Şehir dışından sırt çantasını almış, çadırını kurup, kamp yapmaya gelmiş gençlerle, torunlarını almış, çay ve çekirdeği ile gelen ninelerin yan yana oturabildiği bir festival. İşte o yüzden bu festival güçlü. O yüzden bu festival zengin” diye konuştu.

ÇEKÜDER Başkanı Sadık Emre Sakin de, festivalin 10’uncu yılında çok güzel bir kalabalığın alanda olduğunu söyledi. Sakin, “Bizler de bu sene öyle bir hayal kurduk ki; Moğollar gelsin 10 yıl sonra Çalı Köy Filmleri Festivali’nin onlarla başlayan hikayesinin şu an nasıl devam ettiğini görsünler istedik. O yüzden bu anları yaşadığımız için çok mutluyuz” dedi.

Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ise, festivalin daha da büyüyerek devam etmesinin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

YÖNETMENLE SÖYLEŞİ

Açılışın ardından “İdea” filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin sonunda ise Mehmet Açar’ın moderatörlüğünde yönetmen Tayfun Pirselimoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi.

Pazar akşamına kadar sürecek festivalde,  film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler yapılacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.