12 Ağustos 2026, 12:18:48
Dolar 47,7577
Euro 55,1333
Altın 6.771,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 28°C
Açık
Sinop
28°C
Açık
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 27°C

Çiğli’de Mahalle Sinema Günlerine Büyük İlgi

Çiğli’de Mahalle Sinema Günlerine Büyük İlgi
12 Ağustos 2026 11:00

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen Mahalle Sinema Günleri, Cumhuriyet Mahallesi Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen “Deli Dumrul” film gösterimiyle sona erdi.

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen Mahalle Sinema Günleri, Cumhuriyet Mahallesi Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen “Deli Dumrul” film gösterimiyle sona erdi. Dört farklı mahallede düzenlenen açık hava sinema gösterimleri, toplam 2 bin 300 vatandaşı bir araya getirdi.

Dört mahallede kurulan beyaz perde, yaz akşamlarını sinema keyfine dönüştürdü. Yaz boyunca kültür-sanat etkinliklerini mahallelere taşıyan Çiğli Belediyesi, Mahalle Sinema Günleri ile sinema salonu deneyimini açık havaya taşıdı. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği gösterimlerde vatandaşlar; patlamış mısırını, çekirdeğini ve içeceğini alarak aileleri ve komşularıyla birlikte keyifli yaz akşamları geçirdi.

Dört Günde 2 Bin 300 Kişi Sinema Keyfi Yaşadı

Mahalle Sinema Günleri kapsamında ilk gösterim Egekent Mahallesi Tören Alanı’nda “Vizontele” filmiyle gerçekleştirildi. Ardından Evka 5 Mahallesi’nde “Aile Arasında”, Yakakent Mahallesi’nde “Sen Kiminle Dans Ediyorsun?” filmleri izleyiciyle buluştu. Etkinliklerin son durağı ise Cumhuriyet Mahallesi oldu. Pazar yerinde kurulan açık hava sinemasında “Deli Dumrul” filmini izleyen vatandaşlarla birlikte Mahalle Sinema Günleri tamamlandı. Mahallerde toplam dört günde 2300 kişi açık hava sineması ile buluştu.

Başkan Yıldız: “Kültür Ve Sanatı Mahallelerimizin Kalbine Taşıdık

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Mahalle Sinema Günleri’nin yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültür ve sanat etkinliklerini mahallelerde vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Yıldız, “Kültür ve sanatı mahallelerimizin kalbine taşıdık. Dört mahallemizde 2 bin 300 hemşehrimizle birlikte yaz akşamlarının keyfini hep beraber yaşadık. Kimi zaman ailemizle, kimi zaman komşularımızla aynı perdeye bakıp güzel anılar biriktirdik. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin aynı etkinlikte bir araya gelmesi bizim için çok kıymetli. Biz Çiğli’yi sadece yolları, parkları ve meydanlarıyla değil; kültürü, sanatı ve sosyal yaşamıyla da güzelleştirmek istiyoruz. Bu nedenle etkinliklerimizi kentimizin farklı mahallelerine taşıyor, hemşehrilerimizin hayatına biraz olsun renk ve keyif katmaya çalışıyoruz. Mahalle Sinema Günleri’ne gösterilen ilgi de bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki dönemde de Çiğli’nin her mahallesinde kültür ve sanatla buluşmaya, birlikte gülmeye, birlikte eğlenmeye ve güzel anılar biriktirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.