8 Ağustos 2026, 01:37:59
Dolar 47,6954
Euro 55,1824
Altın 6.662,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 27°C
Açık
Sinop
27°C
Açık
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 30°C

Başkan Hatice Gençay: “Kadınlarımızın Üretim Gücünü Destekliyoruz”

Başkan Hatice Gençay: “Kadınlarımızın Üretim Gücünü Destekliyoruz”
8 Ağustos 2026 00:07

Didim Belediyesi Dikiş Atölyesi, kadınların mesleki becerilerini geliştirirken üretim süreçlerine aktif katılımlarını da destekliyor.

Didim Belediyesi Dikiş Atölyesi, kadınların mesleki becerilerini geliştirirken üretim süreçlerine aktif katılımlarını da destekliyor. Uygulamalı eğitimlerin verildiği atölyede kursiyerler hem orta seviye dikiş tekniklerini öğreniyor hem de belediye bünyesinde kullanılan tekstil ürünlerinin bakım ve onarım çalışmalarına katkı sunuyor.

Didim Belediyesi tarafından kadınların üretime katılımını desteklemek ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Dikiş Atölyesi, yaz döneminde uygulamalı eğitim programıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haftada iki gün gerçekleştirilen eğitimlerde, temel dikiş eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere orta seviye dikiş teknikleri, kalıp hazırlama, kumaş bilgisi, ürün tasarımı ve uygulama becerileri kazandırılıyor. Böylece kadınların mesleki gelişimleri desteklenirken üretim süreçlerinde daha aktif rol almaları hedefleniyor.

EĞİTİMLE GELİŞEN BECERİLER ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR

Dikiş Atölyesi, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Didim Belediyesi bünyesinde kullanılan tekstil ürünlerinin bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiği bir hizmet alanı olarak da faaliyet gösteriyor.

Personel kıyafetleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan çeşitli tekstil ürünlerinde gerçekleştirilen düzenleme ve onarım çalışmalarıyla kaynakların verimli kullanılması sağlanırken, ürünlerin kullanım ömrü de uzatılıyor.

BAŞKAN HATİCE GENÇAY: “KADINLARIMIZIN MESLEKİ GELİŞİMİNE KATKI SUNMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü yer almasını önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, üretime katılarak emeklerini değerlendirebilecekleri alanlar oluşturmayı önemsiyoruz. Dikiş Atölyemiz, eğitimle üretimi bir araya getiren yapısıyla kadınlarımızın mesleki gelişimine katkı sunarken, belediyemizin ihtiyaç duyduğu tekstil ürünlerinin bakım ve onarım çalışmalarına da destek oluyor. Kadınlarımızın üretim gücünü desteklemeye ve emeklerini görünür kılacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.