Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Tabletleri 18 yaşın altından alın!

Tabletleri 18 yaşın altından alın diyen aileler…

Tabletleri 18 yaşın altından alın!
6 Mart 2016 02:54

Akıllı telefonlar ve tabletler bugün herkesin elinde, ancak bunların zararları yetişkinlere çok yok ancak bebekler ve çocuk yaşta hatta ve hatta 18 yaşına girmeden önce kullanan 17 yaşındaki bir delikanlıda bile büyük sorunlara neden olabiliyor.

İşte bu sorundan dolayı da uzmanlar kendilerinin nasıl bir şekilde ellerinden akıllı telefonları ve tabletleri bırakmaları gerektiği yönünde kullanıcılarını tek tek uyarıyor. Bunların yanı sıra kullanıcılarına sunacak oldukları yeni oyunların sokaklarda olması bekleniyor ancak ergenler daha hala ellerinde akıllı telefonlar ile sokaklarda oyun oynamak yerine bilgisayar başında oyunlara tek tek göz atıyor.

İşte bu sorunların çözülmesi için tek ve başarılı bir öneri var, şaplak atmanın faydası olduğu kadar 18 yaşına girene kadar onların bir çocuk olduğunu ve herhangi bir şekilde bir yetişkin gibi düşünemeyecek olduklarını anne ve babaların bilmesi ve çocuklarına güzel bir dil ile anlatmaları gerekiyor. Bir çok anne babanın korkusu olan evden kaçar mı? Sorusuna ise uzmanlar böyle bir şeyin olması durumunda anne ve babanın olabildiğince çocuğa yakın davranmasını ve yakın bir yerde olmasını istediklerini ve önerdiklerini tek tek duyuruyor.

Lütfen çocuk olan 18 yaşın altın ülkemizde fazlasıyla olan gençten bir tanesi olmamak adına elinizden o akıllı telefonları bir kenara bırakın, diyor aileler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.