Dolar 32,3948
Euro 34,6218
Altın 2.392,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Sinop'a Uydu Fırlatma Üssü Kuruluyor

Uzay yolu Sinop’tan geçecek. Türkiye uzay teknolojisi için atılımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Sinop'a Uydu Fırlatma Üssü Kuruluyor
21 Ekim 2013 19:48

Başbakan Erdoğan'ın Göktürk uydusunun Çin'den gönderilmesi ardından verdiği "Türkiye’nin uydu fırlatma üssünün kurulması" talimatı için yer olarak Sinop saptandı.

 

AKŞAM’ın edindiği bilgilere göre, Başbakan Erdoğan’ın Göktürk-2 uydusunun Çin’den fırlatılmasının ardından verdiği talimat kapsamında çalışmaları sürdürülen “uydu fırlatma üssü”nün yeri netleşti. Bu doğrultuda yoğunluklu olarak Datça ve Sinop üzerinde durulurken, teknik gereklilikler nedeniyle Sinop’ta karar kılındığı vurgulandı. Uydu fırlatma işleminin yapılacağı bu iki noktada bölgenin 15-20 kilometrelik alanın düz olması ve yerleşim birimlerinden uzak olması nedeniyle öne çıktı. Yapılan son değerlendirmelerin ardından ise, Ege’nin daha hareketli bir bölge olması nedeniyle Sinop’ta karar kılındığı belirtildi. Bu doğrultuda, füze fırlatıldıktan sonra ilk motor Karadeniz’e düşecek. Böylece olası bir kazanın da önüne geçilmiş olacak.  

 

Ulaşım Olanakları Önemli 

 

Uydunun taşınması için yakın bölgede havalimanı, demiryolu bağlantısı veya büyük liman olması fırlatma operasyonlarının daha kolay yapılmasını sağlıyor. Bu nedenle de Sinop’un tercih edildiği belirtiliyor.

MAHMUT GÜRER – ANKARA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.