Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

Ayancıklı Dilara Övet Türkiye birincisi oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, tekstil ve moda tasarımı bölümünde okuyan Ayancıklı Dilara Övet 1.cilik ödülü aldı.

Ayancıklı Dilara Övet Türkiye birincisi oldu
30 Ekim 2020 12:29

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, tekstil ve moda tasarımı bölümünde okuyan Ayancıklı Dilara Övet 1.cilik ödülü aldı.

Ayancıklı güzel kızımız Dilara Övet Bursa Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda 1.cilik ödülünü kazandı.

UTİB’in düzenlediği 10. Türkiye ev tekstil tasarım Yarışması’nın teması:

‘’Sürdürülebilirlik: Sorumlu Üretim ve Tüketim” bu tema kapsamında sürdürülebilir doğal malzemeler ile döngüsel sistemde doğaya zarar vermeden, doğayla bütünleşebilen tasarımlarıyla birincilik ödülünün sahibi Ayancık’tan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, tekstil ve moda tasarımı bölümünden Dilara Övet oldu. Haber: Türkan KARABAŞ

BURSA’DA YAPILAN EV TEKSTİLİ TASARIM YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Bursa Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda finale kalan birbirinden değerli projeler arasında dereceye giren yarışmacılar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nı Feel the Textures isimli proje ile Ayancıklı kızımız Dilara Övet kazandı.

UTİB tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından belirlenen on finalist arasından dereceye giren proje sahipleri, online olarak düzenlenen programla ödüllerini aldı. T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin de konuk olduğu programda jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile Feel the Textures Projesi ile Ayancıklı Dilara Övet bu yılki yarışmada birinci, Ecoprint Projesi ile Berna Acar ikinci ve Fungi Projesi ile Ayşe Katılmış üçüncü oldu.  Ayancıklı kızımıza Ayancık Gazetesi olarak tebrik eder başarılarının daim olmasını dileriz.

 

UTİB 10.Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”;

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği(UTİB)” tarafından “Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)” koordinatörlüğü ve “T.C.Ticaret Bakanlığı” desteği ile düzenlenen ev tekstili ürünlerine yönelik bir tasarım yarışmasıdır.

YARIŞMANIN AMACI

  • Türkiye’yi ev tekstili alanında öncü olduğu uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek tasarımcıları teşvik etmek ve desteklemek, beraberinde sektörün rekabet gücünü artırmak,
  • Ev tekstili sektöründe özgün ve yenilikçi tasarımlar ile yaratıcı tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak,
  • Türkiye ev tekstili sektöründe motivasyon, işbirliği ve dayanışmaya katkıda bulunmak,
  • Ev tekstili sektörüne yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmak,
  • 2023 İhracat Stratejisi kapsamında ülkemizde Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi ve teknoloji ile bütünleşmesi,
  • Ar-Ge ve tasarım konularında yeterli birikimin oluşturulması,
  • İhracatta katma değerin artırılması,
  • Yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi,
  • Ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin üretilip, dünya pazarlarına sunulmasıdır.

Ayancıklı Dilara Övet Türkiye birincisi oldu Ayancıklı Dilara Övet Türkiye birincisi oldu Ayancıklı Dilara Övet Türkiye birincisi oldu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.