2 Mayıs 2026, 13:41:24
Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Yağmurlu
Sinop
12°C
Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 11°C
Pts 14°C
Sal 14°C

40 Noktada Kameralı Denetim Başladı

40 noktada başlayan kameralı denetimlerle güvenlik ve düzen en üst seviyeye taşınıyor. Detaylar için tıklayın.

40 Noktada Kameralı Denetim Başladı
2 Mayıs 2026 12:10

Karşıyaka Belediyesi, kent genelinde terk edilen kaçak moloz ve atıkların önüne geçmek amacıyla 40 farklı noktaya ileri teknolojili kamera sistemleri kurdu. Bu uygulama ile kamu alanları 7/24 izlenecek ve çevreyi kirletenlere anında uyarılar iletilecek.

Sistem Özellikleri ve Uygulama

Gece görüşü ve hareket sensörlü kameralar, güneş enerjisi kullanarak çalışmakta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından sürekli gözetim altında tutulmaktadır. Kabahatler Kanunu çerçevesinde sokaklara, özellikle çöp konteynerlerinin çevresine, izinsiz olarak moloz ve atık bırakılması kamera kayıtları ile tespit edilecek.

İhlaller gerçekleştiğinde, sorumlular siren ve anons yoluyla derhal uyarılacak ve oluşan görüntüler sistem hafızasında saklanarak yasal işlem süreci başlatılacaktır. Bu sistemin ilk aşaması olan 40 kamera, ihtiyaç duyulan diğer bölgelere yaygınlaştırılacaktır.

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın Değerlendirmesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kentimizin temizliği için yapmış olduğumuz çalışmalar ve atık yönetim süreçlerimiz yüksek etkinlikte sürdürülmektedir. Amacımız sokakları kaçak atıklardan arındırmak ve çevre bilincini artırmaktır. Yeni teknolojik altyapımızla sokaklarımızı sürekli izleyerek, bu sorunu kalıcı şekilde çözmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka’nın daha düzenli, temiz ve yaşanabilir bir kent olarak kalması için bu projeye kararlılıkla devam edilecektir.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.