Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

30 bin TL faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? Esnafa 30 Bin Lira Faizsiz kredi şartları

Esnaf için kullandırılacak 30 bin TL faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? 30 Bin Lira Faizsiz kredi desteği şartları Nasıl Sağlanır?

30 bin TL faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? Esnafa 30 Bin Lira Faizsiz kredi şartları
Aslan Özdemir
25 Ocak 2016 07:18

Esnaf için kullandırılacak 30 bin TL faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? 30 Bin Lira Faizsiz kredi desteği şartları Nasıl Sağlanır? Faizsiz kredi şartları ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümetin ekonomi eylem planını açıklaması ile birlikte 2016 senesi eylem planı içinde ülke içindeki esnaf için de bazı önemli değişimler meydana gelecek. Esnaf için 30 bin Lira faizsiz bu kredi durumundan kimler nasıl yararlanacak? Türkiye genelinde esnaf için 30 bin TL olan faizsiz kredi desteği ve şartları ile ilgili durum haberimizde..

Hayrettin Kaya

Şu sürece kadar Esnaf ve Sanaatkarları Odasının düşük bir faiz oranı ile hazırlamış olduğu krediden tam anlamıyla yararlanan esnaflar için yepyeni bir seçenek sahası olan 30 bin TL olan bu faizsiz kredinin, tekrarında belirtilen oda tarafından temininin olacağı, ayrıca başvuru şartlarının Esnaf ve Sanaatkarları Odasının hazırlayacağı şekilde belirleneceği de gündeme geldi.

Kredi Şartları ve Esnafa Faydası;

-Hazırlanan konuda vergilendirilen Esnafın yıllık olarak ortalama 8 Bin liraya kadar olan kazançlarından çıkan verginin alınmayacağı belirtilmekte. 

-Kobilerin finansmana yönelik erişimini artırmak adına taşınırların teminat görülmesinin önündeki sorunlar da kalkacak. 

Peki Esnaf 30 bin TL Faizsiz Krediden Nasıl Faydalanır?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (İSTESOB) konuya yönelik gelen açıklamaya dahilinde, ülkemizin genelindeki yaklaşık 2 milyon 100 bin Esnaftan 600 bin kadarı basit usulde defter hazırladığı belirtilmekte.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz “Bu haber esnafımız için büyük bir müjdedir. manav, camcı, bakkal, taksici, berber, aynacı gibi bir  çok esnaf basit usulde defter tutuyor. 64. Hükümet’in ‘Eylem Planı’nda Sayın Başbakanımızın açıkladığı bu müjde 600 bin esnafımızı içine almaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca 64. hükümetin “Eylem Planı“nda esnafa dair 2. müjde ise 0 faizli kredi olmasıydı. İhtiyaç durumundaki esnafa faizsiz 30 bin lira kredi hazırlanacak. Ayrıca Yılmaz, eylem planındaki belli maddenin de zor aşamadaki esnaf için can simidi olarak görüldüğü belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.