Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

27 Bin Öğrenciye özel olarak MEB tablet bilgisayar

27 Bin Öğrenciye yeni bir tablet dağıtımı daha yapıldı, yapılan tablet dağıtımı sonucunda ortaya çıkan sevinç ise fazlasıyla fazlaydı.

27 Bin Öğrenciye özel olarak MEB tablet bilgisayar
13 Şubat 2016 17:00

27 Bin Öğrenciye yeni bir tablet dağıtımı daha yapıldı, yapılan tablet dağıtımı sonucunda ortaya çıkan sevinç ise fazlasıyla fazlaydı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilişim Vadisi’nin altyapısını oluşturan ve 7 yıl önce başlatılan “Bire Bir Öğrenme” projesi kapsamında 6’ncı sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı. Projeden yararlanan öğrenci sayısı ise 189 bin 761 bine ulaştı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, gençlerin “F klavye” bilgisayar kullanacakları için şanslı olduğunu söyledi.

Dünyanın en ilmi ve teknik klavyesinin “F klavye” olduğunu ifade eden Erdem, “Q klavye”nin kusuru bulunduğunu kaydetti.

Ekrem Erdem, “Q klavye” ile İngilizce dahil bütün dillerde yazı yazmanın zor olduğunu dile getirerek, “Q klavye ile hızlı yazı yazmak mümkün değil. Biz, 1930’lardan başlayarak dünyanın en hızlı klavyesi olarak F klavyeyi düzenlemişiz, icat etmişiz. Ayrıca F klavye olarak dağıtılan tablet bilgisayarlarda ilk defa komutların Türkçe karşılıkları yer aldı” dedi.

“F klavye”nin yazma kolaylığından dolayı insan sağlığına da olumlu katkı sağladığını anlatan Erdem, “Çocuklarımızı 10 parmak, bakmadan yazacak bir eğitime tabi tutmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman gelecek bilişim çağında, hayatımızın bir parçası olan bilgisayarı ne kadar hızlı kullanırsak o kadar güzel, verimli ve başarılı bir ömrü birlikte yaşarız” diye konuştu.

“Gençler, ülkemizin hedeflerine ulaşmasındaki en büyük güvencemiz”

Dağıtılan tabletlerin gelecek nesillerin yetişmesinde önemli olduğunu ifade eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise öğrencilerin tabletleri doğru bilgiye ulaşmak için kullanmalarını istedi.

Güzeloğlu, öğrencilerin Türkiye’yi 4’üncü sanayi devrimine hazırlayacağını savunarak, “Sizler, ülkeyi hedeflerine ulaştıracak değerler olacaksınız. Kocaeli, ülkenin bu değerlere ulaşmasında en önemli Büyükşehir’dir. Gençlerimiz, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en büyük güvencemizdir” ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da tabletlerin son teknolojiye sahip olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

“Hayatı kucaklayan ve bizi geleceğe taşıyan kişiler gençlerdir. Onları ne kadar donanımlı ve bilgili yetiştirirsek, geleceğimiz o kadar güzel olacaktır. Biz çocuklarımıza değer veriyoruz. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır. Çocuklarımız daha güzel okullarda okuyacak. Daha güzel tablet ve bilgisayarlarınız olacak. Bu tabletler sizin bilgi edinmenize en kolay ve hızlı şekilde yardım edecek. Bu bilgisayarlarla bir miktar oyun da oynayabileceksiniz. Ama bilgisayar ve internet bağımlısı olmayın. Bilgisayar ve internet sizin emrinizde olsun, siz onun emrinde olmayın. Sizleri insani değerlerden uzaklaştırır. Bilgisayarları en iyi şekilde kullanıp, geleceğin bilim insanlarının yetişeceğine inanıyorum. Geleceğin büyüklerini aranızda görüyorum. Gelecekte sizi güzel yetişmiş gençler olarak görmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından Erdem, Güzeloğlu ve Karaosmanoğlu ile diğer protokol üyeleri, öğrencilere tabletlerini dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere 2009 yılından bu yana dağıttığı dizüstü vetablet bilgisayarların sayısının ise 189 bin 761 bine ulaştığı da belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.