Dolar 32,2497
Euro 34,6723
Altın 2.398,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

15 Temmuz Darbe Girişiminin Ardından Piyasalarda Neler Oluyor? Dolarda Son Durum

Türkiye’nin etkilendiği kadar piyasalar da 15 Temmuz darbe girişiminden olumsuz etkilendi. Peki şimdi ne olacak? Ekonomi yaşanan siyasi gelişmelerden nasıl etkilenecek?

15 Temmuz Darbe Girişiminin Ardından Piyasalarda Neler Oluyor? Dolarda Son Durum
22 Temmuz 2016 21:09

Türkiye’nin etkilendiği kadar piyasalar da 15 Temmuz darbe girişiminden olumsuz etkilendi. Piyasalar darbe girişiminin ardından oldukça dalgalı bir seyir içerisine girdi. 20 Temmuz’da alınan OHAL kararı piyasalarda yaşanan dalgalanmayı iyice arttırdı. Peki şimdi ne olacak? Ekonomi yaşanan siyasi gelişmelerden nasıl etkilenecek?

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminin etkisi ile dalgalı bir seyir içersine giren piyasalarda şimdi de 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL etkisi görülmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK toplantısı sonrasında alınan OHAl kararını açıklayınca piyasalar yeniden harekete geçti. Zaten bu toplantı öncesinde Uluslararası Kredi ve Derecelendirme Kuruluşu S&P, bir açıklama yaparak, Türkiye’nin kredi notunun BB seviyesine düşürüldüğünü açıklamıştı. Hem olağanüstü hal kararının hem de S&P açıklamasının etkisi ile dün gece Türk Lirası Dolar karşısında dibe vurdu. Dün gece görülen 3,090 seviyeleri aynı zamanda rekor olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTU DÜŞECEK Mİ?
Daha kötüsü ise Dolar’ın 3,000 seviyelerini geçerek bu seviyeyi taban yapması oldu. Bunun anlamı ise Dolar’da yeni rekorlar gelebilir. Hatta bundan sonra Dolar daha da hızlı yükselmeye başlayabilir. Ülkemizde yaşanan siyasi gerilimler Borsayı da olumsuz etkiledi. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi güne kayıpla başladı ve kayıp %4’e kadar yükseldi. Hisse senetleri de bu siyasi tablodan etkilendi ve son 3 yılın en keskin düşüşünü yaşadı.

Türkiye’nin kredi notu yaşanan darbe girişiminin ardından düşürülmek üzere Moody’s tarafından da incelemeye alındı. Ayrıca bazı Türk bankaları, şirketler ve belediyeler de Moody’s tarafından incelemeye alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.