Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

15 BİN LİRA BULDU SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Boyabat’ta içinde 15 bin lira olan çanta bulan 13 yaşındaki çocuk, parayı sahibine ulaştırdı.

15 BİN LİRA BULDU SAHİBİNE ULAŞTIRDI
Aslan Özdemir
20 Aralık 2017 13:24

Boyabat’ta içinde 15 bin lira olan çanta bulan 13 yaşındaki çocuk, parayı sahibine ulaştırdı.

Hayrettin Kaya

Boyabat Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Efe Enes Kurt, akşam okuldan eve giderken Camikebir Mahallesi’nde kaldırımda çanta gördü. Çantanın içinde para olduğunu fark eden Kurt, Boyabat Belediyesine giderek Beyaz Masa yetkililerine durumu anlatıp çantayı teslim etti. Beyaz Masa yetkililerince yapılan araştırmada, çantanın A.G. isimli kadına ait olduğu belirlendi. Yetkililerin haber vermesi üzerine belediyeye gelen A.G. çantasını teslim aldı.

BELEDİYE BAŞKANI TABLET HEDİYE ETTİ

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, paranın sahibine ulaştırılmasını sağlayarak örnek davranışta bulunan Efe Enes Kurt’u makamında ağırlayarak tablet hediye etti. Çakıcı, Kurt’un çok güzel bir davranışta bulunduğunu vurgulayarak “Enes’i yetiştiren anne babasına teşekkür ediyorum. Kendisini helal lokma ile büyütmüşler. Bazen gençlerimizden ve çocuklarımızdan şikayetçi oluyoruz ama bu gençlerimiz, hem İslami hem de insani davranışları gösterebilecek nitelikteler. Kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi. Kurt da hastalığı sebebiyle dün öğretmenlerinden izin alarak eve giderken kaldırımda çanta gördüğünü, çevresindekilere parayı nereye teslim etmesi gerektiği konusunda danıştığını söyledi. Sonra da belediyeye gidip çantayı Beyaz Masa görevlilerine teslim ettiğini anlatan Kurt, “Bir süre sonra çantanın sahibi abla geldi. Bana sarıldı, teşekkür etti. Bir miktar da para verdi. Şu an çok huzurlu ve mutluyum” dedi.

15 BİN LİRA BULDU SAHİBİNE ULAŞTIRDI 15 BİN LİRA BULDU SAHİBİNE ULAŞTIRDI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.