Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

“Zingal Son Kuşak” Belgeseli Galası Gerçekleştirildi

Ayancıklı İzzet Arslan’ın yönetmen ve yapımcılığını yaptığı “Zingal Son Kuşak” belgesel filminin gala gösterimi Ayancık’ta gerçekleştirildi.

“Zingal Son Kuşak” Belgeseli Galası Gerçekleştirildi
Aslan Özdemir
18 Eylül 2019 16:26

Yönetmen ve yapımcılığını Ayancıklı İzzet Arslan’ın yaptığı “Zingal Son Kuşak” belgesel filminin gala gösterimi Ayancık Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hayrettin Kaya

Yoğun katılımla gerçekleştirilen film gala gösterimi sunucu Erhan Çelem’in Zingal şirketi hakkındaki konuşmasıyla başladı. İzzet Arslan’ın özgeçmişi ve film künyesi okundu. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya’nın mesajlarının okunmasının ardından Ayancık Belediye Başkan vekili Seyfi Özer, İzzet Arslan’a hediye takdim etti.

Film galasında konuşma yapan yapımcı-yönetmen İzzet Arslan, Kereste Fabrikasının Ayancık için öneminden bahsederek “Ayancık için ne yapabilirim diye düşünürken, ilçeye büyük katkısı olan Zingal şirketi aklımıza geldi. Kereste Fabrikası ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik olarak çok şey katmış. Bizler de bu şirketin son kuşağı olarak bu konuyu ele aldık.” dedi. Konuşmasının ardından İzzet Arslan, belgesele yapmış olduğu arşiv desteğinden dolayı Ayancık Gazetesi temsilcisi Ahmet Can Akyol’a “Kereste Fabrikası 15 Milyon Kar Etti” haberinin bulunduğu 1973 yılına ait gazete sayfası hediye etti. Belgesel film gösteriminin sonunda büyük alkış topladı.

"Zingal Son Kuşak" Belgeseli Galası Gerçekleştirildi

11. Özgür Film Festivali Belgesel dalında üçüncülük ödülü alan film, 13. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivalinde Uluslarası en iyi belgesel film dalında, 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali (IISFF) en iyi belgesel film dalında, finalist olarak yarışmaya devam ediyor. Film ayrıca Beveren Uluslararası Kısa Film Festivali’de (Belçika) ilk tur elemeyi geçerek festival sürecine devam etmektedir. Festival serüvenine henüz başlayan film, kısa sürede birçok film festivalinde kendine yer bulmuş ve dikkatleri üzerine toplamıştır.

Uzun bir festival süreci yaşayacağı tahmin edilen Zingal Son Kuşak filminin ekibini tebrik ediyor, yönetmen İzzet Arslan’ı kutluyoruz.

"Zingal Son Kuşak" Belgeseli Galası Gerçekleştirildi

"Zingal Son Kuşak" Belgeseli Galası Gerçekleştirildi

"Zingal Son Kuşak" Belgeseli Galası Gerçekleştirildi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.