Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Yurtta hava durumu

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor

Yurtta hava durumu
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 08:45

 Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi ve Batı Karadeniz’in batısının yer yer parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hayrettin Kaya

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz’in doğusunda ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:Parçalı ve az bulutlu 37

İstanbul: Az bulutlu 32

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 34

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Az bulutlu ve açık 37

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 34

Konya: Az bulutlu ve açık 35

Samsun: Parçalı bulutlu 31

Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.